anm

Vremea va fi ciudata iarna asta. Prognoza pentru decembrie spune ca… Nu s-a mai intamplat asa ceva de 30 de ani!!!

Meteorologii au anunțat că în lunile noiembrie și decembrie, în partea de sud a țării vom fi temperaturi mai ridicate decât media ultimilor 30 de ani, dar și în restul regiunilor, temperaturile se vor apropia de această medie.

Până la sfârșitul lunii noiembrie, cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor fi în general excedentare. În luna decembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local în sud și sud-est. Precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii. Cum va fi vremea în ianuarie 2017 Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, nord-vestice și centrale, unde acestea se pot situa sub media climatologică. Cantitățle totale de precipitații vor fi apropiate de norme în est și sud-est și se vor situa, în general, peste normele climatologice în restul țării.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la a Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*