„Voiam să mă angajez la o firmă foarte mare. Era salariu tare bun… Am ajuns să vorbesc cu directorul. S-a uitat pe CV și m-a trimis acasă să-l spăl pe tata pe mâini. Mi s-a părut ciudat, dar așa am făcut. A doua zi m-am întors și…”

„Un tânăr era emoționat pentru că tocmai avusese un interviu cu directorul de la HR-ul unei companii foarte mari. Interviul a mers excelent și urma să participe la interviul final, cel cu directorul firmei.

Directorul a fost impresionat de cv-ul tânărului. L-a întrebat dacă a avut vreodată bursă, dar tânărul nu avusese niciun astfel de ajutor din partea școlilor unde învățase.

Tânărul a fost sincer și a spus că toate studiile sale au fost plătite de tatăl lui, de meserie fierar.

A urmat o cerere ciudată.

– Arată-mi mâinile! – l-a rugat directorul.

Tânărul s-a conformat. Directorul a observat mâinile îngrijite ale băiatului.

– Nu l-ai ajutat niciodată pe tatăl tău la muncă?

– Nu, mi-a cerut mereu să-mi văd de carte, să studiez, să citesc. Oricum el e foarte priceput la ce face.

A urmat o cerere mai ciudată ca prima.

– Du-te acasă, la tatăl tău și spală-i mâinile. Mâine dimineață am să te rog să vii din nou la mine.

Tânărul a făcut cum a fost sfăuit. A mers acasă și l-a rugat pe tatăl lui să-l lase să-i spele mâinile. Tatăl a fost jenat de rugămintea fiului, dar s-a lăsat spălat pe mâini.

Fiul i-a spălat încet mâinile tatălui său și a observat bătăturile, cicatricile și vânătăile de pe degete și palme. Atunci și-a dat seama că acele semne au fost prețul pe care l-a plătit tatăl său pentru educația lui. Cei doi și-au petrecut noapte vorbind.

Tânărul s-a întors pentru a continua interviul cu directorul firmei la care voia să se angajeze. Avea lacrimi în ochi.

– I-am spălat mâinile tatei. Acum mi-am dat seama de sacrificiile părinților mei nu aș fi ajuns azi visând la acest job. Nu aș fi ajuns omul care sunt azi. Am înțeles cât de grea este lupta pentru o pâine. Vreau să îmi ajut părinții de acum încolo.

– Ești omul potrivit pentru slujba asta. Voiam de mult să angajez omul care apreciază ajutorul altora, pe care suferințele altora nu îl lasă indiferent și pentru care banii nu sunt dorința supremă în viață. Bine ai venit în firma mea! Ești angajat!”

Fiecare părinte are obligația să-i ofere copilului ce-i mai bun în viață, dar în același timp trebuie să-i arate cum se face curat, cum se curăță podeaua, cum se spală vasele etc. Copiii trebuie să învețe să aprecieze și să respecte munca pentru a ajunge cineva în viață.

Sursa: unica.ro

Citeste si:

5 secrete ale oamenilor fericiți

Cu certitudine unora le este mai ușor să fie mulțumiți de ei înșiși și mai optimiști, dar oare care sunt secretele lor? Iată câteva secrete ale oamenilor fericiți.

Acceptă-ți unicitatea

În special noi, femeile, mereu avem câte o nemulțumire legată de aspectul nostru fizic. Dacă avem părul creț l-am fi vrut drept și invers.

Nu suntem destul de înalte sau suntem prea înalte. Nu avem măsurile dorite, iar de greutate nici nu mai vorbim. Căutăm diete, soluții, sfaturi și ne pierdem în tot atâtea soluții care parcă, totuși, nu ni se potrivesc.

Răspunsul? Dormi atât cât ai tu nevoie, nu cât citești că ar trebui. Mânâncă și bea ceea ce tu consideri că este bine pentru organismul tău și ce îți face plăcere.

Nu exagera cu alimentele nepotrivite, dar nici nu încerca să ți le interzici. Acceptă-ți defectele și chiar consideră-te puncte forte care te diferențiază de ceilalți. Nu trebuie să te intereseze decât ceea ce e bine și potrivit pentru tine.

Respectă-ți limitele

Învață să comunici asertiv, dar și să îți respecți propriile limite. Nu îți plac anumite conversații despre viața privată a celorlalți? Retrage-te sau găsește formula politicoasă prin care să spui celuilalt că nu dorești să fii părtașă la problemele de cuplu ori de familie.

Trebuie să ai curaj să semnalezi celorlalți un comportament nepotrivit sau jignitor, dar și să nu te lași manipulată în a face anumite favoruri pe care nu dorești să le faci.

Stabilește-ți prioritățile

Te-ai gândit vreodată care sunt prioritățile tale? Care sunt obiectivele pe termen mediu și lung? Dacă nu o faci, vei avea senzația că viața ta este în derivă și că nu ajungi niciodată să ai ceea ce îți dorești.

Problema ta este că te lași distrasă de sarcini zilnice, de oboseală, de detalii neimportante și pierzi din vedere ceea ce vrei cu adevărat.

Dacă sănătatea este o prioritate, este timpul să mergi la sală, nu doar să ai fantezii cu tine sportivă.

Dacă familia este prioritară, organizează-ți programul în așa mod încât să petreceți mai mult timp împreună.

Renunță la sentimentul de vină

Nu te poți ierta pentru o greșeală din trecut? Îți spui mereu „trebuie” atunci când îți propui ceva? Te simți prost atunci când refuzi pe cineva?

Este dreptul tău de a pune nevoile tale pe primul loc, de a ține cont de ele și de dispoziția pe care o ai.

Este frumos să fii disponibilă pentru cei din jur și să îți oferi ajutorul, dar numai atât cât este necesar și cât nu îți epuizezi toate resursele pentru ei.

Ai dreptul să refuzi fără să te simți vinovată. Iar dacă celălalt se supără, este momentul să analizezi cât de valoroasă ești tu pentru tine.

Nu este firesc ca ceilalți să ne aprecieze doar atunci când facem ceva pentru ei! De asemenea, nu uita că este uman și firesc să greșeși.

Iartă-te pentru greșelile trecute, ia-le drept experiențe de viață și elimină din vocabularul tău „trebuie”. Dacă vrei faci, dacă nu… nu.

Respectă-ți munca

Nu te-ai săturat de prieteni care vor să îi ajuți într-un domeniu în care tu ești specializat… constant, numai pentru că sunteți amici? Sau de cei care îți subevaluează munca drept „ușoară” doar pentru că duci sarcinile la bun sfârșit foarte repede?

Este momentul să apreciezi tu corect valoarea muncii tale. Nu rămâne într-un job care nu îți place pentru că mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întoarce împotriva ta: fie vei ajunge la depresie, fie nu vei avea succes, fie te vei simți fără energie și chef.

Iar atunci când cineva îți spune că munca ta costă prea mult pentru cât de puțin timp îți ia ție, amintește-le câți ani ai investit tu în pregătirea ta ca să ajungi să faci lucrurile repede…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*