Viralul zilei: Povestea hotului care mi-a furat telefonul

Foarte multe persoane s-au ales cu telefonul mobil furat. Asta a pățit și un tânăr din Olanda, însă experiența lui s-a transformat într-un scurtmetraj care a devenit viral. Concret, cu ajutorul unei aplicații aproape imposibil de șters, victima a putut să afle fiecare detaliu despre ceea ce făcea hoțul cu mobilul furat. Tânărul a avut acces la poze, videoclipuri, mesaje, agenda de contacte, convorbiri telefonice și a putut să vadă cum telefonul său a ajuns până în… România.

Anthony van der Meer este student la film și era posesorul unui iPhone. Telefonul său a fost însă furat, iar atunci tânărul și-a dat seama câte informații a putut să obțină hoțul în momentul în care a pus mâna pe mobilul său. Anthony a decis să transforme ceea ce i s-a întâmplat într-un adevărat experiment. Astfel, și-a cumpărat un nou telefon, cu sistem de operare Android, pe care l-a lăsat intenționat să cadă pradă hoților.

„Până acum nu m-am bucurat niciodată în viața mea că mi s-a furat ceva”, spune Anthony în scurtmetrajul pe care l-a realizat.

Care este motivul bucuriei? Pe noul telefon, înainte de a fi furat, Anthony a instalat o aplicație aproape imposibil de detectat și de șters care i-a permis să vadă tot ceea ce face hoțul cu telefonul său, fie că a fost vorba de poze, email-uri, videoclipuri, locații în care s-a aflat sau convorbirile pe care le-a purtat.

Rezultatul experimentului este un film scurtmetraj de aproximativ 20 de minute, în care Anthony prezintă întreaga poveste, inclusiv modul în care, pentru o perioadă de timp, informațiile pe care le accesa l-au făcut să-i pară rău de hoț. „Find my phone” are peste 5.6 milioane de vizualizări pe YouTube.

Mai mult, aceasta este doar prima parte a filmului. Anthony a declarat că va urma și o a doua parte a scurtmetrajului având în vedere că după o perioadă în care telefonul furat a fost inactiv, mobilul a fost din nou pornit, de data aceasta în România.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*