masin

Vești URIAȘE pentru șoferi! Comisia Europeană A DECIS: ” Se elimina TAXA de MEDIU! Taxa de prima inmatriculare se transforma in impozit anual!”

Potrivit unul nou proiect de lege inițiat de Comisia Europeană, taxa de mediu va fi transformată în impozit anual. Cuantumul taxei diferă în funcție de vechimea mașinii. Atsfel, pentru mașinile noi se va percepe un cuantum mai mare al taxei, iar pentru mașinile second hand, valoarea acestuia este diminuată, putându-se achita eșalonat, în timp pe durata de utilizare a mașinii. În timp, valoarea taxei poate crește.

Mai mult, timbrul de mediu, care la acest moment este plătit o singură dată în anumite cazuri – precum la momentul înmatriculării, la reintroducerea în parcul auto național a unui autovehicul, dacă proprietarul a primit înapoi valoarea reziduală a timbrului atunci când a scos mașina din parcul auto și la transcrierea dreptului de proprietate asupra mașinii pentru care nu a fost achitată o taxă – va fi transformat într-un impozit anual, pe care proprietarii de mașini vor fi obligați să îl plătească în fiecare an, odată cu taxele și impozitele locale.

Proiectul precizează și situația proprietarilor de mașini care au achitat deja integral timbrul de mediu. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să opteze între restituirea diferenței dintre suma plătită și timbrul anual datorat pentru parametrul de ajustare corespunzând perioadei scurse în ani de la dobândirea dreptului de proprietate a autovehiculului sau înscrierea sumei plătite cu titlu de timbru anual achitat anticipat, urmând ca autoritatea fiscală să deducă în fiecare an cuantumul timbrului datorat, până la concurența celor două sume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*