Vești proaste pentru tinerii șoferi! E BĂTAIE DE JOC

Lipsa personalului și numărul tot mai mare de tineri care vor să aibă carnet auto au făcut ca absolvenții școlilor de șoferi să fie programați o dată sau de două ori la traseu în cursul unui an. După această perioadă, candidatul care nu ia proba practică trebuie să achite taxe de peste o mie de lei pentru a repeta școala de șoferi.

În ordinul Ministerului Afacerilor Interne care reglementează procedura de dobândire a permisului auto se precizează că proba practică și cea scrisă se dau în zile diferite, însă Ana (18 ani) a dat testările în luni și chiar în anotimpuri diferite. Ea și familia sa se află printre sutele, poate chiar miile de români care sunt nemulțumiți că în ultimele luni direcțiile de permise fac cu greu programări pentru proba de traseu a celor care dau pentru carnet și au luat proba scrisă. Astfel de situații ne-au fost consemnate în București, Ploiești, Iași, Argeș și Timiș.

Așa se face că un candidat ajunge să dea de maximum două ori examenul practic pentru obținerea permisului de conduceere până când să expiră actele de “absolvire” a școlii de șofer, scrie libertatea.ro.

În acest moment, pentru București se recrutează peste zece examinatori, dar Mihai Enache nu ne-a putut preciza o dată până la care noii angajați ai DRPCIV vor intra în pâine, spre mulțumirea candidaților.

Peste șapte milioane de români au permis de conducere pentru cel puțin o categorie de vehicule, conform datelor de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Sursa: libertatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*