VESTE ŞOC pentru MILIOANE de ROMÂNI: Se dă LEGE de la 1 iunie!

Veste șoc pentru milioane de români după ce Ministrul Finanțelor a luat o decizie la care nimeni nu se aștepta. Vestea va afecta portofelele a câteva milioane de români.

Oficialii instituției au negociat cu marii jucători din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu câte 2% pe an până în 2022. Astfel, țigările se scumpesc de la 1 iunie cu 10 bani, asta după ce Ministerul Finanțelor va crește acciza la tutun cu 1%.

Acciza totală la ţigarete creşte cu 1% de la 1 iunie 2016 şi cu câte 2% pe an până în 2022, începând cu anul viitor. Declaraţia a fost făcută pentru Capital de Ionuţ Mişa, secretar de stat din cadrul minsiterului de Finanţe.

La alte produse din tutun precum ţigările încălzite tutun fin destinat rulării de ţigarete, alte tutunuri de fumat, acciza creşte cu 2% de la 1 ianuarie 2018, urmând ca majorarea să se menţină până în 2022 inclusiv. Structura accizei, în schimb, rămâne la fel, iar acciza minimă rămâne 97% din acciza totală.

Modificările se vor face în Parlament prin amendarea OUG 3/2017, aflată acum la Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor, în faza de raport. De asemenea, modificările sunt cuprinse în Raportul de Convergenţă aprobat vineri de Guvern şi care va fi trimis Comisiei Europene.

Producătorii de ţigarete nu au fost luaţi prin surprindere.

„Era de aşteptat o creştere a accizei totale, dat fiind faptul că nu a fost inflaţie în 2016 şi că, de la 1 aprilie, a scăzut componenta specifică. După publicarea în Monitorul Oficial, fiecare producător îşi va anuţa noile preţuri, urmând procedura legală”, a declarat, pentru Capital, Gilda Lazăr, direcotr de comunicare al JTI România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*