Veste rea pentru şoferi! Ce se va întâmpla cu maşinile mai vechi de zece ani

Primăria Bucureşti vrea să introducă o taxă de intrare în oraş. „Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală”, a declarat primarul general.

Înainte de a fi introdusă taxa de intrare în oraş, bucureştenii vor fi întrebaţi dacă o vor sau nu. Consultarea publică va fi făcută în săptămânile următoare, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, prin primăriile de sector, dar şi online.

Pe lângă faptul că e din ce în ce mai greu să circuli prin Bucureşti, vom ajunge să ne şi sufocăm, avertizează autorităţile. Numai în acest an, au fost inmatriculate peste 400.000 de masini second-hand, dintre care aproape 300.000 sunt mai vechi de 10 ani.

In plus, anul trecut, Biroul European de Statistică a arătat că Bucurestiul are cel mai mare nivel de poluare a aerului si de galagie dintre toate capitalele statelor membre ale Uniunii Europene. Ideea unei taxe de intrare în oraş nu e nouă. Prima data a fost lansata in urmă cu 11 ani, cu scopul decongestinarii traficului, dar a fost intens critica si s-a renuntat la aplicarea ei.

Mașinile mai vechi de 12 ani vor efectua ITP anual

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, a declarat în exclusivitate pentru Capital că instituția pe care o conduce vizează creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani.

Conform oficialului, după eliminarea timbrului de mediu, „reacţia pieţei auto a fost cea preconizată, anume de creştere importantă a numărului de autovehicule uzate, pentru care deţinătorii acestora au solicitat eliberarea de către RAR a documentelor necesare înmatriculării în România”.

Datele RAR arată că prin comparaţie cu media lunară a anului 2016, când la reprezentanţele instituţiei se prezentau 34.000 de vehicule, în luna ianuarie 2017 s-a înregistrat o creştere cu aprox.12% a numărului de vehicule (38.000 unităţi), creştere care s-a accentuat în lunile februarie şi martie, ajungând la aproximativ 58% (54.000) şi, respectiv, la aproximativ 80% (61.000).

Analizând structura parcului de autovehicule de ocazie verificat de RAR, în funcţie de anul de fabricaţie, la nivelul primului trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru al anului 2016, se constată o creştere a vârstei medii a acestor vehicule de la 8,7 ani în trimestrul I 2016, la 10,5 ani în primul trimestru din 2017.

De asemenea, analizând repartiţia vehiculelor care au obţinut cartea de identitate (CIV) în funcţie de anul fabricaţiei şi norma de poluare chimică, rezultă că numărul vehiculelor fabricate până în anul 2000, adică cele care respectă cel mult norma de poluare Euro 2, a avut o creştere importantă de 107%, al celor fabricate între 2001 şi 2005 (Euro 3) a avut o creştere de 57%, al celor fabricate între 2006 şi 2010 (Euro 4) a avut o creştere de 69%, iar în cazul celor fabricate după 2011 (Euro 5 şi Euro 6) creşterea a fost de 15%.

RAR doreşte întărirea controlului

„Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a anunţat în exclusivitate pentru Capital, George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român (RAR).

Totodată, George Dincă, are în plan implementarea unui sistem video permanent în unităţile de testare ca măsură de creştere a nivelului de supraveghere a activităţii staţiilor autorizate pentru ITP (Inspecţia Tehnică Periodică), atât în ceea ce priveşte operaţiunile şi verificările desfăşurate efectiv, cât şi pentru prevenirea posibilităţii de efectuare a unor inspecţii tehnice periodice fără prezentarea vehiculului sau cu utilizarea unui alt vehicul similar.

Mai multe detalii despre măsurile prin care RAR încearcă să stopeze intrarea în trafic a vehiculelor neconforme sau cu defecte majore care pot pune în pericol siguranţa şoferilor şi a pietonilor puteţi citi în ediţia de luni, 23 aprilie, a revistei Capital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*