VESTE BUNĂ pentru toate femeile din România. De 8 Martie, angajatorii vor…

În România, femeile angajate ar putea primi cu 20% mai multe tichete cadou, cu ocazia zilei de 8 martie, față de anul trecut. Analiza a fost realizată de Up România, unul dintre principalii distribuitori de pe piaţa tichetelor valorice.

Numărul tichetelor cadou oferite de companii de 8 Martie a crescut în 2016 cu 30% faţă de 2015, iar în 2015 s-au înregistrat creşteri doar cu 10% faţă de 2014. În 2017, se preconizează creșteri de 20% față de anul precedent.

“Această dinamică pozitivă în rândul companiilor care aleg să-şi surprindă colegele cu tichete cadou de 8 Martie – se explică, pe de o parte, prin evoluţia generală a economiei şi, pe de altă parte, prin stimulentele fiscale pentru tichetele cadou prevăzute de noile măsuri ale Codului Fiscal, aplicate din 2016”, a declarat directorul general al Up România, Elena Pap.

Din 2016 tichetele cadou sunt neimpozabile în cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoană, dacă sunt oferite cu ocazii precum: 8 martie, 1 Iunie, Paşte şi Crăciun sau sărbători similare ale altor culte religioase. Acestea sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, până la 5% din fondul de salarii brut anual.

Tichetele cadou pot fi acordate de orice companie chiar şi dacă aceasta are doar un angajat. În prezent, 64% dintre companiile care acordă beneficii salariale sub formă de tichete de masă acordă şi tichete cadou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*