Veste bună pentru BUGETARI: Se dau tichetele! Începând cu …

Fiecare ROMÂN bugetar va primi, ÎN PLUS, câte 1.450 de lei. Veste bună pentru BUGETARI: Se dau tichetele! Începând cu …

Preşedintele Confederaţiei Sindicale “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a anunțat miercuri când se dau tichetele de vacanță. Potrivit acestuia, acordarea voucherelor de vacanţă se va proroga doar până la 1 iulie, apoi fiecare bugetar va primi câte un astfel de voucher care va avea valoarea unui salariu minim net garantat, de 1.450 lei.

Declarațiile preşedintelui Confederaţiei Sindicale “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a făcut declarațiile în urma discuțiilor avute în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Finanţelor. Cele două părţi au discutat despre parametrii macroeconomici ai bugetului pe 2017.

”În problema voucherelor de vacanţă, nu se va proroga decât până la 1 iulie, de la 1 iulie se va aplica un voucher de vacanţă pentru fiecare bugetar în valoarea salariului minim garantat în plată de 1.450 de lei”, a spus Hossu.
Preşedintele „Cartel Alfa” a subliniat că pentru sectorul bugetar s-a confirmat garantarea acoperirii creşterilor salariale, conform actelor normative date până acum.

Hossu a precizat că, la discuţiile purtate marţi noapte, au fost corectate anumite probleme legate de alocări suplimentare de fonduri pentru salarii.

”Pentru Compania Naţională a Uraniului este prevăzută alocarea de la Rezervele Statului de 91 de milioane de lei, pentru cei de la Salvaţi pe Mare sunt bani alocaţi de la Ministrul Transporturilor pentru alinierea salariilor lor, conform Legii 250, la cei de la intervenţi speciale”, a declarat liderul sindical.
În plus, cheltuielile din învăţământ au fost mutate la nivelul administraţiilor locale, cărora li s-au transferat în mod special 10 miliarde de lei pentru acoperirea creşterilor salariale.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă publicat luni de Ministerul Finanţelor, Guvernul nu va acorda bugetarilor nici în 2017 bonuri de masă, tichete de vacanţă sau tichete-cadou şi nu va plăti orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*