Un tânăr a găsit plutind pe Dunăre 100.000 de euro. Ce a urmat după ce s-a aruncat în apele reci ale fluviului e ca un scenariu de film

Momente demne de un film de acțiune trăite de un tânăr care a găsit plutind pe Dunăre 100.000 de euro. Se pară că baiatul a sărit în apele reci ale Dunării imediat ce “a reperat comoara din râu”, ca să scoată banii la mal. Câțiva trecători care l-au văzut sărind în apă au crezut că acesta vrea să-și pună capăt zilelor și au alertat poliția.

Acum, poliția din Austria încearca să afle cum de au ajuns peste 100.000 de euro în bancnote de 100 și 500 de euro să plutească pe un braț al Dunării, relatează Reuters. Investigațiile desfășurate până acum nu au relevat niciun act de delincvență în zonă în care să figureze dispariția unei sume similare de bani, a indicat un purtător de cuvânt al poliției din Viena.

Când au sosit la fața locului, polițiștii l-au descoperit adunând bancnotele din apă. Tânărul vrea acum un procent din acești bani. Băiatul spune că intenționa să-i aducă la poliție, dar rămâne de stabilit dacă banii au fost descoperiți de tânăr sau de către poliție, a indicat același purtător de cuvânt.

În Austria, orice persoană care găsește o sumă de bani și o predă poliției poate pretinde între 5% și 10% din sumă, și are dreptul să primească întreaga sumă în cazul în care proprietarul de drept nu apare sau nu este identificat în termen de un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*