Un județ din România își schimbă denumirea. Cum s-ar putea numi

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit recent la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca reparaţie istorică, scrie zf.ro.

Din grupul de iniţiativă fac parte reprezentanţii unor asociaţii din Caracal, dar şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu( ambii PSD), Simina Mirea (PNL) şi deputaţii social-democraţi Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan.

De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt au aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

CITESTE IN CONTINUARE URMATORUL ARTICOL

În urmă cu 4 zile, o femeie a născut la Spitalul Filantropia. Trebuia să fie externată sâmbătă, dar când asistenta a văzut-o a început să țipe, medicul de gardă la fel. Doamne, ce-a fost acolo! 😯 Familia a avut un șoc, nu s-a mai auzit așa ceva

Un bebeluș născut la Craiova a fost trimis singur acasă. Jurnaliștii doljeni au fost sesizați de Andreea Stoica, o proaspătă mămică, cu privire la o situație absurdă întâmplată la Spitalul Filantropia din Craiova.

Bebelușul său, de doar patru zile, fusese externat și trimis să plece singur acasă, weekend-ul trecut, după ce femeia nu a primit fișa de externare, alături de copil, pentru că medicii nu au comunicat între ei.

Cel puțin așa susține directoarea intituției, Alice Gavrilă. „Medicii nu au comunicat între ei. Este o nebunie și o lipsă acută de comunicare. Dacă băiatul a fost externat, trebuie, obligatoriu, externată și mama, mai ales că aceasta este sănătoasă”, a declarat ea.

Mai mult, atunci când mama a spus că va pleca din spital, împreună cu copilul deja externat, aceasta a fost amenințată cu poliția de către o asistentă.

“Vineri mi-au spus că ne mai țin o zi. Până sâmbătă. Am întrebat dacă e ceva cu copilul. Mi s-a spus că nu, dar că mai stăm o zi. Am acceptat să plecăm sâmbătă. Dimineața m-am dus să fac actele de externare. Mi s-a spus că cel mic este externat. Poate pleca. Eu însă nu.

Cum poate copilul să plece totuși singur? La patru zile de la naștere? Le-am spus că plec. Dacă cel mic este externat, eu am plecat. O asistentă mi-a zis că dacă plec, în trei ore va suna la poliție. Nu știu pentru ce, dar m-am oferit să sun eu la poliție și să mă auto-denunț pentru că să îmi iau copilul acasă”, a povestit mămica, citată de jurnalulolteniei.ro.

Disperată, femeia a apelat la ajutorul presei locale, fapt ce i-a adus dubla externare, mult dorită, dar și furia medicului de gardă, care nu a fost de acord cu gestul ei.

“A venit după mine în salon urlând că nu se face așa ceva. Că de ce a trebuit să mă apuc să dau telefoane? Că trebuia să îmi văd de treaba mea. Dar, chiar dacă printre urlete, măcar m-au externat.

Eu cred că medicii sunt certați între ei, altfel nu îmi dau seama cum s-a putut întâmpla așa ceva”, a spus femeia.

Medicii ar putea avea o scuză, dar chiar și așa nu se explică amenințările și urletele la adresa pacientei. Spitalul Filantropia este sufocat de numărul nașterilor, după ce secția de nașteri a Spitalului Clinic Județean de Urgență a intrat în renovare.

Alți nou-născuți au parte de experiențe mult mai plăcute, care îi „urmăresc” toată viața. Un bebeluș are zboruri gratuite pe viață, după ce mama sa l-a născut într-un avion.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*