1

Un CEO oferă angajaților săi 2.000 de dolari pentru a merge în vacanță şi spune că oamenii sunt mai productivi decât oricând!

Sunt oameni care sunt reticenţi în a-şi lua concediu teama a ceea ce se va întâmpla în absența lor la muncă.
Mark Douglas, CEO unei companiei de marketing, SteelHouse, întâmpinat această problemă. Când el a spus angajaților săi că pot să-şi ia vacanță când e cel mai convenabil pentru ei să facă acest lucru, mulți dintre angajaţi nu au știut cum să reacționeze.
Apoi, Mark a avut o idee, să plătească vacanţă angajaților oriunde doresc! Mark s-a gândit să ofere angajaților săi un bonus de 2.000 de dolari, care ar putea fi cheltuiţi pentru vacanţe.

2 1

Cu alte cuvinte, cine lucrează pentru compania lui Mark, o dată pe an, poate merge oriunde în vacanţă pe banii companiei. Desigur, unii oameni au vrut pur și simplu banii fără a îl cheltui pe o vacanță. Dar, Mark a insistat ca aceşti bani să fie folosiţi pentru o vacanţă.
Rezultatele ideii sale vorbesc de la sine. În ultimii trei ani, doar cinci oameni din 250 de angajați au părăsit compania, iar trei dintre ei au făcut acest lucru din motive care nu au legătură cu munca. De asemenea, a devenit clar că, după  „bonusul” de vacanta, angajaţii lui Mark revin cu noi rezerve de energie și productivitatea lor este mult mai mare.
Mark crede că alte companii ar face bine să aplice ideea lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*