Un cal a fost snopit în bătaie de patru tineri, în ziua de Crăciun, doar de amuzament – IMAGINI ȘOCANTE

Viata este tot viata – chiar daca este intr-o pisica, intr-un caine sau intr-om. Nu este nici o diferenta intre o pisica si un om. Ideea de diferenta este o conceptie creata de om pentru propriul sau avantaj. (Sri Aurobindo)

Patru tineri din comuna dâmbovițeană Crângurile dau dovadă de o cruzime ieșită din comun. Au schingiuit un cal înhămat la căruță, chiar în ziua de Crăciun, amuzându-se copios pe seama bietului animal. Imaginile au ajuns pe o rețea de socializare.

Roata atelajului este blocată de un stâlp, iar calul este bătut și pus să tragă până când se prăbușește. Calul e ținut de căpăstru de un puștan și lovit bestial cu biciul, de către un alt tânăr. Pe fundal, se aud înjurături. Atât de lovit este bietul animal, încât cedează și cade în genunchi. Imaginile au ajuns pe internet, pe pagina de Facebook a unui dintre tinerii care au filmat întreaga scenă.

În Romania, legea nu pedepseste aceste acte de cruzime impotriva animalelor. Legea pentru protectia animalelor de companie nr. 60/2004 prevede sanctionarea abandonului cu amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 RON (aprox 300 – 600 Euro), dar legile nu sunt eficiente in a asigura protectia animalelor. Pentru nerespectarea condiţiilor de creştere, adăpostire, hrănire sau asistenţă medicală a animalelor prevăzute de aceeaşi lege, inspectorii ar trebui sa aplice amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*