asdfghjkjvcxzss

Un bărbat din Borșa a uimit o țară întreagă cu testamentul pe care și l-a făcut! VEZI de ce…

Un bărbat din Borșa a uimit o țară întreagă cu testamentul pe care și l-a făcut. Acesta și-a exprimat intenția de a-și dona întreaga avere Direcției Naționale Anticorupție. Bărbatul a făcut primele demersuri în acest sens și a trimis solicitarea și DNA-ului.

Fără să își explice gestul, borșeanul i-a informat pe reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție că lasă acestei instituții după decesul lui două case și un teren pe care le are în proprietate în județul Maramureș.

“Da, este adevărat. Am primit o scrisoare din partea unui domn care este domiciliat în orașul Borșa, este un bărbat în vârstă de 44 de ani care ne-a scris că dorește ca toată averea pe care o are să fie donată prin testament Direcției Naționale Anticorupție. Specifică și în ce constă averea dânsului și anume o casă de locuit în Borșa, cu o suprafață de 120 de metri pătrați și cu un teren aferent de 9500 metri pătrați, și o altă casă în Borșa”, a precizat Livia Săplăcan, purtător de cuvânt la Direcția Națională Anticorupție.

Bărbatul a precizat în scrisoarea trimisă DNA-ului că a discutat și cu un notar public care i-a recomandat să doneze aceste bunuri administrației locale, dar a refuzat categoric. Pentru ca cererea lui să fie luată în serios, bărbatul a atașat și adeverințe eliberate de Primăria Borșa prin care atestă că este proprietarul bunurilor la care face referire în scrisoare. Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție spun că au apreciat gestul bărbatului, însă nu pot accepta această donație.

“Din păcate, trebuie să vă spun că actualul cadru legal nu permite ca DNA să accepte nicio formă de sprijin financiar, nici donații, nici sponsorizări înafara alocării bugetare stabilite prin lege. Deci noi nu putem decât să apreciem intenția dânsului, dar din păcate nu putem să și acceptăm această ofertă a domniei sale”, a mărturisit purtătorul de cuvânt al DNA.

Solicitarea borșanului pentru Direcția Națională Anticorupție nu este singulară. Livia Săpălcan, purtătorul de cuvânt al instituției, a precizat că s-a confruntat cu o situație smilară la sfârșitul anului trecut, când mai multe persoane și-au exprimat intenția de a direcționa 2% din impozitul pe venit către DNA. La fel ca în celelalte cazuri, Direcția Națională Anticorupție va formula un răspuns și pentru bărbatul din Borșa pentru a-i explica de ce nu se poate accepta o astfel de donație.

sursa:maramedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*