schimbare-sex

Un bănățean și-a făcut operație de schimbare de sex fără să-i pese de prejudecăți: Am știut dintodeauna că sunt femeie, încă din copilărie

Același suflet dar un corp diferit.

Acesta este cazul unui tânăr care a avut curajul să își schimbe sexul anul trecut. Încă din copilărie, a simțit că nu se află în corpul potrivit, a avut tendințe feminine și o dorință de schimbare. Însă, la vremea aceea, acest lucru nu a fost posibil.

Odată cu trecerea anilor, Dana, și-a împlinit visul, acela de a arăta, de a se îmbrăca și a simți ca o femeie adevărată. Anul trecut, a suferit o intervenție chirugicală de schimbare a sexului în Bangkok, Thailanda. A muncit mult și a reușit să își împlinească dorința. Avocații tinerei au apelat și la Evidența Populației Caraș-Severin pentru ca Dana să aibă acte cu noul său nume.

,,Am știut dintodeauna că sunt femeie, încă de la 3-4 ani, din copilărie. Numai că atunci nu puteam să fac schimbarea respectivă. Nu știam că pot face ceva în sensul ăsta. La 13-14 ani am aflat de pe Internet că pot face operația de schimbare de sex. Am avut emoții după operație, dar nu m-am lăsat copleșită, mi-am dorit, știam ce se va întâmpla, eram pregătită pentru asta’’

Dana nu poate estima costurile operației pentru că a fost nevoie de mai multe intervenții și multe tratamente pe teritoriu străin care presupun costuri suplimentare.

,,Este vorba de mai multe intervenții chirurgicale, este vorba despre tratamente și cheltuieli pe un alt continent. Sumele nu le prea pot cuantifica, dar este vorba de peste 15 mii de euro’’.

Apropiații și familia au fost alături de tânără și au sprijinit-o în această procedură care avea să-i schimbe viața și să-i aducă liniștea.

,,Mi-am informat familia cu mult timp înainte să fac această operație. Am avut grijă să-i pregătesc cu ani înainte. M-au sprijnit și au fost lângă mine’’.

Dana a demarat procedurile pentru schimbarea numelui în documentele oficiale. Formalitățile nu s-au finalizat, însă tânăra a spus că este pe drumul cel bun.

,,Avocații mei mi-au spus că procedura este pe jumătate finalizată. Deci sunt pe drumul cel bun. Nu va mai dura mult’’.

Dana și-a dorit această schimbare, a muncit mulți ani și în final a reușit, dintr-un băiat trist a devenit o femeie frumoasă și cu un viitor profesional care promite. Tânăra lucrează într-o companie de succes din Timișoara și cochetează și cu modeling-ul.

Cu toate acestea, nu își permite să le dea sfaturi celor care se află în situația ei și spune că nu tuturor li se potrivește operația de schimbare de sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*