ULTIMA ORA! Cel putin 49 de morti si peste 400 de raniti in atacul cu masina-capcana, din apropierea Ambasadei…

Cel putin 49 de morti si peste 400 de raniti in atacul cu masina-capcana, din apropierea Ambasadei Germaniei la Kabul

Cel putin 49 de persoane au fost ucise, iar alte peste 300 au fost ranite in atentatul cu un camion-capcana care a zguduit miercuri dimineata cartierul diplomatic de la Kabul, potrivit unor oficiali afgani, relateaza AFP.

UPDATE: Acest bilant provizoriu provine de la un purtator de cuvant al Ministerului afgan al Sanatatiii si a fost confirmat de catre alti reprezentanti guvernamentali. In fata acestei urgente, Ministerul de Interne a indemnat populatia sa doneze sange la spital ”Exista cel putin 40 de morti si raniti”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului, Najib Danish, fara sa furnizeze alte detalii imediat.

Peste 60 de raniti, in principal civili, au fost adusi la spitale, a anuntat pe de alta parte un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii, Ismael Kawoosi. ”O masina-capcana a explodat (…) la ora locala 8.25 (6.55, ora Romaniei)”, a anuntat anterior Danish, fara sa ofere detalii despre tinta atentatului. In cartierul diplomatic se afla numeroase ambasade straine. O coloana groasa de fum era vizibila, fara sa se stie insa imediat tinta precisa a atacului. Un fotograf AFP a putut sa vada pagube importante in zona exploziei si mai multe corpuri intinse pe jos, ceea ce sugereaza un bilant foarte important.

Deflagratia a fost atat de puternica incat a zguduit o mare parte a orasului, spulberand numeroase geamuri si semanand panica in randul populatiei. Barbati si femei incercau cu disperare sa treaca de punctele de control pentru a se pune la adapost si a-si cauta rudele, a constatat AFP.

”Din mila lui Dumnezeu, personalul ambasadei idiene este teafar dupa enorma explozie de la Kabul”, a anuntat pe Twitter sefa diplomatiei indiene Sushma Swaraj.

Nicio grupare nu a revendicat atacul imediat, insa explozia are loc la putin timp dupa anuntarea, la sfarsitul lui aprilie, de catre talibani, a inceperii ”ofensivei de primavara”. Gruparea Statul islamic a comis, de asemenea, mai multe atentate sangeroase in capitala afgana.

Seful Pentagonului Jim Mattis a declarat recent ca se asteapta la ”un nou an dificil” pentru armata afgana si militarii straini prezenti pe teritoriul afgan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*