Tragedie! Ne-a murit unul din ultimii mari actori. ”A căzut cortina…”

Actorul Claudiu Stănescu, de la Teatrul Bulandra din București, a murit.

„Cu profund regret, Teatrul Bulandra anunţă trecerea în veşnicie a actorului Claudiu Stănescu. Spectatorii noştri l-au aplaudat pentru ultima dată sâmbătă, 25 martie, în Moartea unui comis voiajor. Pentru Claudiu Stănescu a căzut cortina. Dar ecoul aplauzelor a rămas“, a fost anunțul transmis de Teatrul Bulandra.

Trupul neînsuflețit al actorului a fost depus în foaierul Teatrului Bulandara (Sala Izvor), iar înmormântarea are loc miercuri.

Claudiu Stănescu (centru) juca şi în spectacolul lui Yuryi Kordonsky, „Îngropaţi-ma pe după plintă“, alături de Marian Mihuţ şi Marian Râlea, la Teatrul Bulandra.

Iată rolurile pe care Claudiu Stănescu le-a jucat la Teatrul Bulandra: Fortinbras – Hamlet de William Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu, Teatrul Bulandra, 1985 Oberon – Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Teatrul Bulandra, 1991 Pavel Rus – Forma mesei de David Edgar, regia Ion Caramitru, Teatrul Bulandra, 1991 Sir Lancelor du Lac – Merlin de Tankred Dorst, regia Cătălina Buzoianu, Teatrul Bulandra, 1991 Doamna – Slugile de Jean Genet, regia Dumitru Ţepeneag, Teatrul Bulandra, 1992 Comisarul – A şaptea poruncă de Dario Fo, regia Gelu Colceag, Teatrul Bulandra, 1993 Paznicul – Antigona după Sofocle, regia Alexandru Tocilescu, Teatrul Bulandra, 1993 Eteocles, Theseu, Creon – Suită de crime şi blesteme după Euripide, regia Alexandru Dabija, Teatrul Bulandra, 1994 Licofron – Melissa de Nikos Kazantzakis, regia Nona Ciobanu, Teatrul Bulandra, 1995 Casca – Julius Caesar de William Shakespeare, regia Alexandru Darie, Teatrul Bulandra, 1995 Manole – Somnoroasa aventură de Theodor Mazilu, regia Tudor Mărăscu, Teatrul Bulandra, 1995 Tamburul major – Woyzeck de Georg Büchner, regia Tompa Gabor, Teatrul Bulandra, 1995 Tilden – Copilul îngropat de Sam Shepard, regia Cătălina Buzoianu, Teatrul Bulandra, 1996 Danton – 1794 după Camil Petrescu, Georg Buchner, Peter Weiss, regia Alexandru Darie, Teatrul Bulandra, 1997

CITESTE URMATORUL ARTICOL

Patrick Swayze era brutalizat de soție 🙁 Actorul a trecut prin momente cumplite, fiind TORTURAT de această femeie! Ce i-a făcut după ce s-a îmbolnăvit

Patrick Swayze era brutalizat de soție.
Dezvăluirea a fost făcută de un apropiat al cuplului
După șapte ani de la moartea actorului Patrick Swayze, amănunte incredibile ies la iveală despre soția acestuia, Lisa Niemi.
Femeia este acuzată de violență conjugală, potrivit 7sur7.be, care citează site-ul pentru celebrități Radar Online.

Lisa Niemi a stat 34 de ani alături de vedeta din „Dirty Dancing” și tot alături i-a fost și când actorul a pierdut bătălia cu cancerul de pancreas, în septembrie 2009. Un „prieten vechi al cuplului”, al cărui nume nu este dezvăluit, a declarat că Lisa îl brutaliza pe actor.

„Era o relație abuzivă. Au distrus camere de hotel, mașini, casa”, afirmă sursa, potrivit agerpres.ro. Radar Online scrie că Lisa Niemi a avut relații extraconjugale, „atât cu bărbați, cât și cu femei”. „Când Patrick s-a îmbolnăvit, era fără apărare. Îl zgâria pe brațe, pe gât. Îl și pălmuia”, menționează publicația.

Lisa Swayze a marturisit ca au reusit sa tina boala secreta timp de cateva luni, insa atunci cand presa a aflat, s-a declansat haosul.”Au inceput sa soseasca scrisori si e-mailuri. Erau mesaje de sprijin, dar deodata au aparut si oameni care au incercat sa se foloseasca de boala lui Patrick pentru castigul personal. Reprezentantii unui film au declarat ca Patrick s-a retras din cauza bolii, dar el nici macar nu citise scenariul filmului”, a spus sotia actorului.

Femeia a marturisit ca si-a cumparat o peruca si se deghiza cand iesea din casa, pentru a nu fi recunoscuta si pentru a putea uita cateva ore de boala lui Patrick.Dupa cateva luni de chimioterapie, tumoarea era mai putin activa, iar in ceea ce priveste cancerul pancreatic, acest lucru inseamna succes. Sotia actorului a spus ca acesta a tratat boala ca pe o aventura si s-a aratat asa cum era cu adevarat: umil, curajos, iubitor, amabil, intelept si rezistent.
„Ne distram, iar eu radeam fericita pentru ca era cu mine. Nici nu ar fi trebuit sa fie in viata, dar era acolo”, a povestit Lisa Swayze despre sotul ei.

In ciuda bolii, actorul a continuat sa lucreze la serialul „The Beast”, care se filma in Chicago.Patrick a inceput sa ia un nou medicament, care a dus la caderea parului.
„Era pustiit, se vedeau stresul si boala pe fata lui, stomacul i se umflase de la fluidele acumulate si se plangea ca are gleznele umflate. Cu toate astea, de fiecare data cand ma uitam la el il vedeam frumos”, a declarat Lisa.
In septembrie, medicii i-au dat Lisei vestea care a cutremurat-o: Patrick mai avea foarte putin timp de trait.

„Ultimele cuvinte pe care ni le-am spus unul altuia au fost te iubesc. Apoi a intrat in coma, dar continuam sa vorbesc cu el. Am stat cu el, i-am vorbit despre timpul petrecut impreuna, l-am tinut de mana, am dormit tinandu-l in brate. In dimineata de luni, am stiut ca a venit momentul. Nu am vrut sa ies din camera. Am stat langa Buddy, l-am tinut de mana pana cand nu a mai respirat”, a spus sotia lui Patrick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*