Toti avem acest semn de mana, insa stii ce inseamna cu adevarat?

Vaccinurile administrate in copilarie protejeaza copiii de o multitudine de boli grave sau cu potential letal, precum difteria, pojar, meningita, poliomielita, tetanosul si tusea convulsiva.
In cazul in care aceste afectiuni va sunt necunoscute, sau le stiti ca fiind foarte putin frecvente, inseamna pur si simplu ca vaccinurile isi fac treaba.

Au vaccinurile efecte secundare periculoase?


Orice vaccin poate provoca reactii adverse.
De obicei, aceste reactii adverse sunt minore – febra usoara, durere si, roseata sau umflarea locului de injectare. Unele vaccinuri provoaca durere de cap temporara, ameteli, oboseala sau pierderea poftei de mancare.
Rar, un copil poate experimenta o reactie alergica severa sau o reactie adversa neurologica, cum ar fi un atac de apoplexie.
Desi aceste reactii adverse rare sunt un motiv de ingrijorare, vaccinurile sunt mult mai sigure decat bolile pe care previn.

Aceasta cicatrice rotunda care se afla pe bratul stang este o cicatrice care a ramas in urma vaccinarii impotriva variolei.
Inainte de anii ’70, acest vaccin era foarte comun.
Folosea virusul Vaccinia pentru a declansa un raspuns imun pentru a proteja impotriva virului variolei.
Dupa vaccinare, se formau basici in zona de vaccinare care apoi faceau crusta si se vindecau in cateva saptamani. Astfel aparea aceasta cicatrice rotunda.

Pentru a face vaccinul, medicii foloseau un ac bifurcat care era introdus intr-o solutie de Vaccinia, apoi bratul era intepat de mai multe ori. O cantitate mica de vaccin era depozitata de cate ori acul intepa pielea.
Imediat dupa vaccin aparea o umflatura ce persista timp de opt ore.
Apoi, dupa sase saptamani, aparea o noua umflatura care forma un nodul. Acel nodul se spargea si forma ulceratii.
Ulceratiile provocau cicatricea.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*