Top cele mai infricosatoare locuri de pe planeta

Exista locuri in lume in care misterul si pericolul pandesc la fiecare colt. Noi vi le prezentam pe cele mai impresionante, cu o singura avertizare: nu sunt pentru cei slabi de inima.Daca in schimb iti plac misterele, lucrurile inspaimantatoare si interesante poti sa citesti mai departe linistit.

1. Cimitir vechi evreiesc, Praga, Republica Cehă

 

 

2. Insula păpușilor, Mexic

Există o insulă foarte ciudat părăsită din Mexic, care este în mare parte populata de o colecție terifianta de păpuși .In anul 1950, Julián Santana Barrera, un pustnic, a început sa stranga păpuși abandonate din coșurile de gunoi și sa le agate in copaci, în încercarea de a aduce pace în sufletul unei fetițe, care s-a înecat în apropiere. Barrera însuși s-a înecat pe 17 septembrie 2001. Colectia de aproximativ 1.000 de păpuși exista acolo si in zilele noastre.

3. Insula Hashima, Japonia

Hashima este o fostă așezare minieră de cărbune fondată în anul 1887. A fost considerat unul dintre cele mai populate locuri de pe Pământ – în 1959, 5259 de oameni locuiau acolo, pe o suprafata de doar 1 km lungime. În cele din urmă, a devenit neprofitabilă, iar mina a fost închisă în 1974. Așezarea a intrat în rândul orașelor fantomă.

4. Capela Oaselor, Portugalia

5. „Pădurea sinucigasilor”, Japonia

„Pădurea Suicigasilor” este numele neoficial al Aokigahara Forest, care se află pe insula Honshu, Japonia. Este cunoscuta ca fiind locul preferat de sinucigasi. Pădurea a fost întotdeauna asociată in mitologia japoneză, care este descris ca fiind lăcașul demonilor și fantomelor. Acum este al doilea loc de suicid cel mai popular din lume (primul este Podul Golden Gate din San Francisco). Un anunț stă la intrare: „Viața ta este darul neprețuit al părinților tăi. Gânddeste-te la familia ta. Nu trebuie sa suferi singur – suna-ne pe 22-0110 „.

6. Spital de psihiatrie abandonat, Parma, Italia

Clădirea care a găzduit o dată un spital de psihiatrie a fost acum transformat într-o opera de artă de către artistul brazilian Herbert Baglione. El a capturat cu siguranță spiritul locului, cu figuri fantomatice ale foștilor pacienți, torturati acum reprezentati pe pereți și podele.

7. Biserica Sf. Gheorghe, Republica Cehă

Această biserică din satul ceh Lukova a fost abandonata în 1968, după ce o parte a acoperișului s-a prăbușit în timpul unei ceremonii funerare. Artistul Jakub Hadrava a plasat recent o colecție de sculpturi terifiante în biserică, transformand locul in unul de-a dreptul sinistru.

8. Catacombele din Paris, Franța

O rețea de tuneluri subterane sinuoase și caverneaflate sub Paris . Lungimea lor totală, este undeva între 187-300 kilometri. De la sfârșitul secolului al 18-lea, rămasitele a aproximativ 6 milioane de oameni au fost înmormântată acolo.

9. Centralia, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii

Din cauza unui incendiu subteran care a izbucnit în urmă cu 50 de ani și care continuă să mocnească până în zilele noastre, numărul de locuitori din Centralia a scăzut de la 1000 în 1981 la doar 7 în 2012. Populația orașului este acum cea mai mică din întreaga Pennsylvania. Centralia a fost prototip pentru jocul de groază de supraviețuire, „Silent Hill”, precum și filmul cu aceași nume.

10. Piata Akodessewa, Togo

Această piață a obiectelor si ierburilor presupuse magice o gasim în centrul Lomé, capitala statului Togo, Africa de Vest. Populațiile din Togo, Ghana și Nigeria practica voodoo, crezând în puterile magice ale păpușilor. Sortimentul de obiecte gasite la Akodessewa este unul vast; gasesti de la cranii imense de boi, capetele uscate de maimuțe, bivol și leoparzi și multe alte elemente.

11. Insula Poveglia, Italia

Poveglia este una dintre cele mai renumite insule din laguna venețiană, nordul Italiei. Se spune că a fost folosit ca loc de exil pentru bolnavii de ciuma din vremea romanilor, si aproximativ 160,000 de oameni au fost îngropați acolo.Se presupune ca sufletele multora dintre morți au revenit sub forma de fantome; ele ocupă acum fiecare colț al insulei. Istoria întunecată a locului este agravată de poveștile unor experimente teribile care au fost aparent efectuate pe pacienti la clinica de psihiatrie, care a fost construita acolo. Ca urmare, unii investigatori paranormali considera insula sa fie una dintre cele mai terifiante locuri de pe planetă.

12. Dealul Crucilor, Lituania

Dealul Crucilor este exact ceea ce pare – un deal pe care s-a plasat un număr foarte mare de cruci lituaniene și crucifixe (în total, în jur de 50.000 ). În ciuda aspectului său, acesta nu este un cimitir. Conform credintei populare, cei care plasează o cruce pe deal vor avea noroc. Nimeni nu poate spune cu certitudine când a fost plasata prima cruce sau care au fost motivele. Pană în ziua aceasta dealul este învăluită în mister.

13. Mumiile din Kabayan, Filipine

Celebrele Mumiile de foc din Kabayan, care datează din 1200-1500, sunt îngropate aici. Potrivit localnicilor, sufletele lor inca se afla pe insula . Acestea au fost conservate folosind o metodă complexă de mumificare, iar acum sunt bine păzite în urma încercărilor repetate de a le fura.

14. Podul Overtoun, Scoția

Un arc de pod vechi situat nu departe de micul sat scoțian Milton. În pria jumatatea secolului 20, lucruri ciudate au început sa se întâmplă acolo. Zeci de câini au început sa se arunce de sus de pe pod de la o inaltime de 15 m, de cele mai multe ori au murit striviti de stanci. Cei care au supraviețuit au încercat să sară din nou, atunci când au fost dusi înapoi pe pod. Din motive care nu sunt în totalitate clare, podul a devenit un loc cu adevărat periculos pentru aceste animale

15. Pestera Actun Tunichil Muknal, Belize

Actun Tunichil Muknal este o peșteră situată nu departe de San Ignacio, Belize. O parte din Rezervația Naturală Muntele Tapir, acesta este un sit arheologic ce conține dovezi importante ale civilizației Maya. Într-o parte din pestera (așa-numitul „templu”), bastinasii Maya faceau sacrificii umane, si credeau ca aici este locul intrarii in lumea de apoi.

16. Castelul Leap, Irlanda

Castelul Leap, din Offaly, Irlanda, este considerat a fi unul dintre castele blestemate din lume. Atracția principală este oarecum sumbra: o temnita mare subterana, unde podeaua este împânzita cu mize ascuțite. Acesta a fost descoperita abia în timpul restaurării castelului. Muncitorii au avut nevoie de patru camioane pentru a lua toate oasele care s-au găsit acolo. Localnicii susțin ca, castelul este casa, unui număr mare de spiritele care au murit în temniță.

17. Cimitirul Chauchilla , Peru

Cimitirul Chauchilla se află la aproximativ 30 km sud de orașul Nazca, pe coasta de sud a Peru. Necropola a fost descoperită în 1920. Cercetatorii au descoperit corpuri vechi de 700 de ani acolo; ultima înmormântare a avut loc in secolul al 9-lea. Chauchilla are o trăsătură distinctivă în comparație cu alte locuri de înmormântare: oamenii au fost inmormantati într-un mod special. Toate cadavrele au fost găsite într-o pozitie ghemuita, iar toate acestea au avut un „zambet larg fixat pe fețele lor. Mumiile au fost foarte bine conservate de climatului arid din Peru.

18. Sanctuarul Tophet, Tunisia

Cel mai trist aspect al religiei antice Cartagina a fost, fără îndoială, sacrificarea copilor, în special, cei mai mici- sugari. Era interzis să plângă în timpul ceremoniei, si se credea că o singură lacrimă sau suspin de durere ar reduce valoarea jertfei. În 1921, arheologii au descoperit un sit care conține mai multe rânduri de urne, in care s-au gasit rămășițe carbonizate de animale și copii mici.

19. Insula Șerpilor, Brazilia

Ilha da Queimada Grande este, probabil, cea mai periculoasă insulă din lume. Este acoperita în întregime de păduri, cu țărm stâncos la 200 de metri de mare, și este populată de șerpi. Există până la șase șerpi pe metru pătrat. Efectele letale ale veninului acestor creaturi este instantaneu. Localnicii amintesc de povestiri sangeroase despre acest loc, în timp ce autoritățile braziliene au interzis vizitele pe insula.

20. Buzludja, Bulgaria

Acest monument ( cel mai mare) din Bulgaria – se află în partea de sus a muntelui Buzludja la 1,441 metri înălțime. A fost construit în 1980 în onoarea Partidului Comunist Bulgar. A fost nevoie de aproape șapte ani pentru a construi, și au ajutat la construirea luiin jur de 6.000 de muncitori și ingineri. Interiorul a fost finisat parțial din marmură, în timp ce scările erau decorate cu vitralii. Acum, clădirea comemorativă a fost vandalizata complet iar in preznta a ramas doar învelișul din beton și corpurile de bază. Rezultatul este similar cu cel al unei nave extraterestra distrusa.

21. „Orasul mortilor”, Rusia

Dargavs, în Osetia de Nord, arata ca un mic sat plăcut, cu casele sale de piatră mici, dar este de fapt un străvechi cimitir. Corpurile oamenilor au fost ingropate , împreună cu hainele și obiectele personale in cripte.

22. Spital militar abandonat din Beelitz-Heilstätten, Germania

În timpul primului și al doilea război mondial, acest spital a fost folosit de armata germană. Adolf Hitler s-a recuperat aici în 1916. După al doilea război mondial, spitalul a ajuns în zona de ocupatie comunistă, și a devenit cel mai mare spital sovietic din afara URSS-ului. Intregul complex este format din 60 clădiri separate, dintre care unele au fost renovate. Aproape toate celelalte părți, abandonate sunt acum închise ermetic. Ușile și ferestrele sunt complet astupate

23. Linie de metrou neterminata in Cincinnati , Statele Unite ale Americii

Depoul de metrou abandonat în Cincinnati a fost început în 1884. După primul război mondial, schimbările demografice au facut sa nu mai fie nevoie de constructia sistemului. Constructia a încetinit în 1925, când doar jumătate din linia de cale ferată de 16 kilometri a fost completă. Acum, sunt organizate tururi de metrou de două ori pe an, deși este bine cunoscut faptul că mulți oameni rătăceasc prin tuneluri pe cont propriu.

24. Sicriele agățate din Sagada, Filipine

Pe insula Luzon în Filipine, găsim micul sat Sagada. Este fără îndoială unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri din țară, unde se pot vedea dovezi ale unei vechi, și foarte ciudate metode de înmormântare: sicrie ce atârnă deasupra solului pe fețele stâncilor. Superstitia persistă în rândul populației indigene, care sustine ca cu cat trupul unei persoane este inmormant mai sus cu atat sufletul sau este mai aporape de cer.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*