zona

Toate femeile trebuie sa stie asta despre corpul lor! Uita de punctul G! Unde e zona CUV la Femei

In timp ce sexologii inca dezbate existenta punctului G, mai nou se vorbeste tot mai des despre zona CUV, adevarata zona a placerii.

Punctul G s-ar afla undeva in interiorul vaginului, foarte aproape de intrare. Nu toti sexologii sunt de acord cu existenta acestui punct despre care se spune ca ofera placere intensa in timpul actului sexual. In ultima vreme, autorii italieni au descris in literatura medicala o noua zona intima. Aceasta e mai complexa decat punctul G, care provoaca placere intensa la atingere.

Aceasta cuprinde clitorisul, vaginul si uretra, asa zisa zona CUV. Cercetatorii au botezat zona drept „complexul clito-uretro-vaginal”, scrie dailymail.co.uk.

Expertii vorbesc despre aceasta zona in revista „Nature Reviews Urology”. Profesori in endocrinologie si sexologie precum Emmanuele A. Jannini sunt de parere ca placerea se obtine prin stimularea intregului sistem de reproducere si nu doar a unui singur punct.

Inainte de zona CUV se vorbea despre punctul G

‘Inventatorul’ punctului G a fost medicul ginecolog german Ernst Grafenberg. Acesta a vorbit pentru prima oara despre placerea oferita de acest punct in anul 1950. In 1976 s-a descoperit ca responsabil pentru orgasmul femeilor este mai degraba clitorisul si nu punctul G, asa cum se credea.

Un alt specialist, dr. Charles Runels, spune ca nu exista punctul G. El nu neaga prezenta unui punct O, la intrarea in vagin, aproape de clitoris.

Sexologii cred ca stimularea punctului G este extrem de importanta pentru atingerea orgasmului. In ultimii ani, s-au realizat numeroase studii pentru a afla care sunt punctele erogene la femei.

Multe dintre ele sunt contradictorii, iar expertii in sex spun ca aceste puncte difera de la o persoana la alta. Oricare ar fi adevarul, e interesant sa descoperim cate secrete ascund corpurile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*