Toată familia dormise dusă, dar dimineața au văzut ceva îngrozitor! Când și-au dat seama ce se întâmplase au început să plângă. „Îmi voi aminti de el până în ziua morții” Uite are e povestea din spatele imaginii

Dibakar Raita din satul Sebekapur dormea dus în noaptea când ceva tragic s-a întâmplat, la fel și ceilalți opt membri ai familiei sale. El nu știa că afară câinele lor dădea o luptă pe viață și pe moarte pentru ei.

Dobermanul lui Raita proteja familia de 4 cobre otrăvitoare care încercau să se strecoare în casă în mijlocul nopții. Cobrele s-au luptat cu câinele toată noaptea, dar dobermanul nu a renunțat.

Le-a ucis pe toate patru fiindcă și-a dat seama că voiau să facă rău familiei lui!

Din nefericire, după ce șerpii au murit, s-a stins din viață și câinele din cauza rănilor și veninului cobrelor.

Iată ce a mărturisit stăpânul emoționat al acestui remarcabil câine-erou când a înțeles ce a făcut patrupedul lui pentru el: ,,Sunt șocat. A făcut sacrificiul suprem pentru mine și pentru familia mea. Îmi voi aminti de el până în ziua morții – fie ca sufletul lui să se odihnească în pace”.

Te salutăm pe tine și curajul tău incredibil, suflet frumos!

Informaţii generale:Undeva la sfârșitul sec XIX, în districtul Thuringia, orașul Apolda, Germania, trăia un colector de taxe pe nume Louis Doberman.

Munca pe care o făcea nu era deloc lipsită de pericole, mai ales având în vedere sărăcia multora în acea perioadă și creșterea exponențială a hoților. Aceștia atacau ori de câte ori li se oferea oportunitatea, iar Louis Doberman părea a fi o țintă destul de bună, în special după ce își termina tura de colectări.

Doberman era de asemenea cunoscut ca fiind un crescător de câini, luând deseori alături de el unul sau doi câini, exclusiv pentru protecție. Când a început să crească și să încrucișeze câini, avea în minte ideea unui câine care să fie în același timp un bun companion și un protector excelent.

Rezultatele muncii lui au dat roade, obținând astfel strămoșul Dobermanului de astăzi, rasa Doberman Pinscher. Nu se cunoaște cu exactitate ce rase de câini a folosit Doberman pentru a crea această rasă, dar se poate specula că a folosit Rottweiler, German Pinscher și Copoiul Black and Tan.

Dobermanul a fost prezentat pentru prima dată într-un show canin în anul 1876, unde a fost primit cu aplauze și cu mult entuziasm. În 1894, Louis Doberman și-a găsit sfârșitul, dar în urma lui a lăsat o moștenire pentru întreaga lume.

Trecerea lui în neființă a însemnat totodată și dispariția oricărei șanse de a înțelege care au fost rasele care au fost încrucișate pentru a se obține această frumoasă rasă, Doberman. Fiind părintele de drept al acestei rase, și în memoria sa, denumirea câinilor din rasa Doberman a primit numele său.

Descriere fizică:

Rasa Doberman este formată din câini construiți compact, cu o musculatură foarte bine dezvoltată, puternici și bine proporționați. Reușesc să dea dovadă de o excelentă eleganță, combinată cu putere, viteză și rezistență. Expresia generală este una mândră și alertă, iar mersul îi este libertin și energic. Au un cap lung și îngust, cu un bot ascuțit, urechile mereu în alertă, ridicate și ascuțite.

Mulți dintre crescători au obiceiul de a ciunti urechile Dobermanului. Ochii în formă de migdală și de culoare neagră denotă o inteligență aparte. Coada este de cele mai multe ori ciuntită, iar picioarele lungi, subțiri și mușchiuloase le permit o agilitate și o viteză de invidiat. Blana sa este formată dintr-un păr scurt, drept și dacă este îngrijit corect, atunci va avea inflexiuni lucioase.

Personalitate:

Despre rasa Doberman se spune că este un fel de ”Cadillac al câinilor”. Este o comparație extraordinară și de ce nu, corectă, având în vedere aspectul atât de elegant al acestor câini. O altă comparație și denumire pe care au primit-o de-a lungul timpului este aceea de ”câinele cu minte de om”.

Fiind apăruți cu destinația de a fi câini de pază, câinii din rasa Doberman sunt foarte protectivi cu familia lor. De cele mai multe ori, reputația îi precede, hoții evitând în general casele în care știu că există Dobermani.

Totuși, un Doberman care trăiește înconjurat de dragoste și într-un mediu liniștit și iubitor este de asemenea un câine iubitor, ascultător și loial. Nu este un câine pe care să îl țineți în curte pentru a vă proteja proprietatea. Câinele Doberman este un câine pentru oameni, fâcând tot timpul dovada acestui lucru.

Vor să fie tot timpul alături de dumneavoastră. Sunt câini foarte inteligenți, receptivi, intuitivi, sensibili. Datorită inteligenței sale, această rasă poate să fie folosită în diverse activități, de la câine de casă, la campion în agilitate, câine pentru terapie, câine pentru nevăzători sau chiar câine polițist.

Au nevoie de exerciții susținute în fiecare zi, fiind câini extrem de activi. Sunt neînfricați și mereu pregătiți pentru activități de tot felul. Inteligența lor trebuie de asemenea să fie utilizată, motiv pentru care Dobermanul are nevoie de stimulare mentală constantă.

Cel mai bine pentru crescătorii de Dobermani este să pregătească o serie de jocuri care să îi țină ocupați în mod constant. Să nu vă speriați dacă pe vreme ploiasă va avea o stare atonică. Nu îi place ploaia, motiv pentru care va alege să se relaxeze până când soarele va ieși din nou. Despre Doberman mai trebuie să știți că îi place să fie ținut în brațe.

Așteptați-vă ca în timp ce vă uitați la televizor să vă treziți cu el în brațe. De asemenea, îi place să doarmă alături de dumneavoastră. Totuși, va fi rezervat față de străini, abilitatea lor naturală de a evalua o situație din punct de vedere a nivelului de amenințare făcându-i să fie sceptici față de oricine, în afară de familia sa. Rasa Doberman iubește copiii și este foarte protectivă cu ei.

În cazul în care nu îl dresați corespunzător, nu îi oferiți atenția necesară și nu îl stimulați mental, Dobermanul poate să dezvolte diverse probleme comportamentale. Un Doberman care primește toate cele enumerate anterior, se va dovedi a fi un Gentleman perfect în casa dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să vă angajați complet în această relație, cunoscut fiind faptul că un Doberman nu este pentru oricine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*