Ţeapa cu maşina de cusut germană revine. S-a umplut oraşul de anunţuri date de un „colecţionar neamţ“

Când văd acest anunţ, mulţi cred că au făcut afacerea vieţii lor. Cum funcționează țeapa cu mașini de cusut germane

A revenit în Timişoara „colecţionarul“ de maşini de cusut germane, care este în căutare de noi naivi. Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor.

Cristian Brâncovan, cunoscut şi ca „vânătorul de hoţi” pentru campania dusă împotriva hoţilor de buzunare din Timişoara, a postat pe pagina sa de Facebook o atenţionare, legată de afişele care au împânzit stâlpii din oraş. A revenit “colecţionarul” de maşini de cusut germane, care este în căutare de noi naivi. În trecut a existat metoda de înşelătorie cu maşini de cusut Singer. Se pare că ţeparii au renunţat la acest nume, căutând pur şi simplu maşini de cusut germane.

“Ţeapa . S-a umplut oraşul de astfel de anunţuri. german inchide telefonul când îi vorbeşti în germană. Share-ul nu e suficient, aşa că vă rog să le rupeţi, deoarece publicul lor ţintă sunt părinţii dar mai ales bunicii voştri!”, a scris Brâncovan.

“Colecţionarul” lipeşte anunţurile pe stâlpii de electricitate, se găsesc în staţiile RATT, la semafoare. Mesajul este: “Colecţionar german cumpăr maşini de cusut mărci germane vechi. Ofer 55.000-65.000 de euro. Plata pe loc. Telefon…”.

Cum funcţionează această metodă de înşelătorie. Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor. După ce sună la numărul de pe afiş află că lucrurile nu stau chiar aşa simplu.

“Persoana care sună la numărul de telefon din anunţ este rugată să comunice seria maşinii de cusut. După aceea, i se spune că, într-adevăr, deţine o maşină de cusut originală, însă vrea să cumpere numai câte două, cu seriile apropiate. Când cel care vrea să-şi vândă maşina de cusut veche cu 40.000 de euro spune că nu are nici cea mai mică idee unde poate găsi alta cu serie apropiată, persoana de la capătul firului îi va spune că, din fericire, chiar ştie o persoană care deţine maşina dorită”, aflăm de pe site-ul infoalert.ro.

Poliţiştii spun că vânzătorul este înştiinţat, în cele mai multe cazuri, că persoana care vinde „perechea“ maşinii de cusut este în vârstă sau cu dizabilităţi, nu poate pleca de acasă şi vinde maşina la un preţ „modic“, între 1.000 şi 1.500 de euro.

“Cel care speră că se va îmbogăţi vânzând o vechitură va face un calcul simplu şi va constata că, dacă vinde două, va avea un profit de cel puţin 65.000 de euro. Persoanele care cad în această capcană cumpără maşina de cusut, după care sună , însă la acel număr de telefon nu mai răspunde nimeni. Astfel, banii intră în buzunarele escrocilor, care nu fac altceva decât să vândă o vechitură cu un preţ cuprins între 1.000 şi 1.500 de euro”, mai aflăm de pe infoalert.ro.

Citeste mai mult: adev.ro/orj1mj

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL

ATENŢIE – Apel disperat pe Facebook! Alertă pentru toți românii

Ilie Tundrea, unul dintre miile de români care tranzitează autostrada din Ungaria sau din Austria, a recurs la rețeaua de socializare Facebook pentru a face cunoscut ce i s-a întâmplat lui într-o benzinărie la granița dintre Austria și Ungaria.

Anunțul acestuia are nu mai putin de 4.500 de distribuiri în doar 19 ore de la postare. Ilie Tundrea dorește să atragă atenția tuturor celor care folosesc această rută pentru a fi atenți mai ales în benzinării șiparcări, acolo unde acționează tâlhari din… România, tâlhari care fie înțeapă cauciucurile, fie fură din buzunarele celor care folosesc autocarul, fie joacă alba-neagra…

ATENȚIE! La Shell-ul de la Nickelsdorf (ieșirea din Austria) acționează o trupa de tâlhari romani, azi-noapte (n.r. luni noaptea) la 01:30 in timp ce am intrat sa achit motorina mi-au înțepat roata din dreapta spate!… Norocul meu ca am observat. Am rămas sa schimb roata in stația PECO si atunci i-am văzut cum au acționat pe un autocar de Atlassib cu alba-neagra si buzunarit!

A venit caldura si au ieșit la treaba, erau vreo 8-10…cei de la PECO ori din complicitate ori de frica nu se bagă, nu au vrut nici sa cheme poliția….Eu zic sa profitam de Facebook si sa distribuim sa afle cât mai multi romani!”, scrie Ilie Tundrea.

”AM OBSERVAT CĂ ÎN MOMENTUL ÎN CARE AUTOCARELE OPRESC CU PARTEA STÂNGĂ LA LUMINĂ, PARTEA CU UȘILE NEFIIND LUMINATĂ (ASA E PARCAREA), PASAGERII, NECUNOSCÂNDU-SE ÎNTRE EI, POT FI FOARTE UȘOR ÎNȘELAȚI. HOȚII INTRĂ ÎN AUTOCAR PE UȘA DIN FAȚĂ, IAU CE APUCĂ ȘI COBOARĂ LA MIJLOC”, A DECLARAT ILIE TUNDREA.

În cazul său, oprindu-se la o benzinărie, aceștia au profitat de faptul că șoferul intrase înăuntru pentru a plăti combustibilul și i-au spart un cauciuc. Ideea hoților era ca el sa rămână în pană în spatele benzinăriei unde să poată fi tâlhărit.

Din fericire, acestuia i-au venit în ajutor angajații din benzinărie, care au acceptat să cheme poliția, la solicitarea acestuia. Cazul lui Ilie Tundrea nu este unul izolat, hoții acționând deja de ceva vreme în zonă. Patronul a mai susținut că va depune zilele acestea o plângere la poliția din Timiș, precum și la Consulatul austriac din același județ. În același timp, pe lângă autorități, Ilie Tundrea mai dorește să atenționeze și restul românilor care călătoresc pe aceeași rută să fie atenți la infractorii care acționează în zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*