Sunt Alexandra, am 25 de ani și o problemă destul de delicată. De 6 luni sunt cu un băiat mai mare decât mine. Sunt jenată de situație, dar îmi fac curaj și spun. Am făcut dragoste, dar ce-am aflat apoi m-a cutremurat.” Groaznic ce-i face bărbatul, dar și mai rău e ce are de gând tânăra după ce a descoperit

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

 

Dragă Adela,

Mă numesc Alexandra, am 25 de ani şi sunt într-o dilemă foarte mare. De aproape 6 luni sunt îndrăgostită de un băiat cu șase ani mai mare decât mine, fost coleg de muncă. Până la urmă mi-am făcut curaj să îi vorbesc şi de aproape trei luni suntem într-o situaţie care pe mine mă jenează.

Am acceptat să ieşim ca amici şi acum suntem şi prieteni cu beneficii. Motivul pentru care ţi-am scris este faptul că respectivul băiat mai are încă o fată cu care se află în aceeaşi situaţie: de prieteni cu beneficii. Mi-a spus de la început că nu vom ajunge la alt statut decât de prieteni şi friends with benefits.

Ce mă sfătuieşti să fac? Să renunţ sau să continui? Aş dori să rămână confidenţial ce am vorbit noi.

Adela răspunde:

Draga mea,

După cum se vede, tu ești cea mai bună dovadă că povestea asta cu ”prieteni cu beneficii” nu funcționează. Băiatul care te-a atras în combinație e un profitor, atât față de tine cât și față de cealaltă fată cu care este în același gen de relație. Pe de altă parte, dacă bărbații au nevoie de mai multe femei, de ce să nu ne acordăm și noi, femeile, aceeași libertate? Cum el își permite să aibă mai multe ”prietene cu beneficii”, și tu poți să faci același lucru – sau măcar să-i pui în vedere că ți-ai dori (să poți). Femeile tind să fie monogame, se atașează de un bărbat și nu doresc decât să construiască o familie în jurul lui. Bărbații… ar cam rătăci din floare în floare. Chiar dacă tu te-ai îndrăgostit de el și ai vrea să-l ai numai pentru tine, ești nevoită să accepți situația reală: el nu simte ca tine, nu e în stare să fie într-o relație normală. Așadar, chiar dacă e greu, n-ai ce să-i faci. Dacă el nu vrea, nu ai cum să-l constrângi. Pentru liniștea ta, ar fi mai bine să te retragi din această ”prietenie” pentru că, spre deosebire de el, ai mai multe de oferit decât sex din când în când. Te sfătuiesc ca pe viitor să nu te mai mulțumești cu firimituri de relații. Ai și tu dreptul la o relație completă și fericită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*