51

Studiile arată ca inteligența este moștenită de la mamă.

Studii recente arată că inteligența este, de fapt moștenită de la mame.

Conform științei, oamenii inteligenți ar trebui să e mulțumească mamelor lor pentru inteligență, deoarece mamele sunt în primul rând responsabile de transmiterea genelor ce au legătură cu inteligența, copiilor lor.
Se estimează că aproximativ 40-60% din inteligență este ereditară. Cercetarile arată ca cei mici sunt mai susceptibili de a moșteni inteligența mamei lor, deoarece genele de inteligenta sunt gasite pe cromozomul X.

52

Studiile sugerează că bebelusii care primesc o doza mai mare de gene materne dezvoltă un cap mai mare și un creier mai mare, dar au corpuri mai mici. Dimpotrivă, nou-născuții cu o doză suplimentară de gene paterne au creiere mai mici și corpuri mai mari.
Când un embrion creste, celulele care au gene paterne asigura supraviețuirea noastră și sunt acumulate în sistemul limbic al creierului care este responsabil de agresivitate, foame, si sex.

Cercetatorii precizeaza ca celulele paterne nu au fost găsite în cortexul cerebral, care este locul în care se dezvoltă cele mai avansate functii cognitive: inteligență, raționamentul și vorbitul.

53

Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm că inteligența noastră nu este 100% genetică. Alte studii arată ca mamele joaca un rol important în dezvoltarea intelectuală a copiilor lor, în principal, prin contact fizic și emoțional. De fapt, aceste studii sugerează că legătura pe care o avem cu mamele noastre este foarte strâns legată de inteligenta.

54

Nu contează ce spun geneticienii, tații să simtă ca nu au un rol important în formare copiilor lor. Fiind prezent emotional și devenind un model pentru copilul său, un tată contribuie la dezvoltarea unui copil la fel de mult ca mama. Coeficientul de inteligenta (IQ), cu care ne-am născut poate fi important, dar, pe termen lung, nu este deloc un factor decisiv.

55

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*