Spinner, o jucărie mai periculoasă decât crezi. Ce este, de fapt. Nimeni nu a spus asta până acum

Un Fidget Spinner se compune dintr-un „rulment în centrul unui design realizat dintr-o varietate de materiale, inclusiv alamă, oțel inoxidabil, plastic, titan și cupru”. Asta scrie pe site-urile care vând această jucărie.

Având în vedere că fabricarea și distribuirea acestor jucării nu este patentată și controlată de nicio lege, este foarte greu să fii sigur că descrierea produsului corespunde cu realitatea. Astfel devine aproape imposibil să deosebești o jucărie calitativă de o chinezărie ieftină care poate fi nocivă datorită cantităților foarte mari de plumb și mercur.

Chiar săptămâna trecută, autoritățile vamale ale Uniunii Europene au confiscat 200.000 de unități Fidget Spinner, motivul fiind necorespundearea cu standartele stabilite de UE. Directiva 2006/66/CE interzice introducerea pe piaţă a bateriilor şi acumulatorilor, încorporaţi sau nu în aparate, care conţin mai mult de 0,0005% mercur. Problema acestei directive constă în faptul că nu este specificat în mod clar nivelul de concentrație a metalelor nocive pentru jucării, ci doar pentru baterii și acumulatori.

Tamara Rubin, o activistă anti-plumb și mercur, recunoscută internațional, a testat mai multe probe de Fidget Spinner:

“Două jucării au fost fără plumb, iar alta a avut un nivel foarte mare de mercur și plumb. Varianta cu lumini LED conținea 19000 ppm (părți per milion) de plumb și 1000 ppm de mercur. Baza metalică nevopsită conținea 1.562 ppm de mercur și 2.452 ppm de plumb.

Aceste cifre te înspăimântă, deoarece oamenii de știință admit o normă de 90 ppm maxim la jucăriile pentru copii.”

Calea de intrare a toxicilor cu mercur poate fi cutanată, digestivă sau inhalatorie (la 18 grade C mercurul începe să se evapore și poate fi absorbit pe cale respiratorie), cea din urmă fiind forma frecventă de expunere. În cantități mari, aceste metale pot genera alergii, disfuncții hormonale, afecțiuni ale creierului, etc.

Problema cea mai mare în toată povestea aceasta este că nu ai cum să testezi nivelul de concentrație a metalelor care daunează sănătății.

Citeste si:
S-au bucurat foarte mult când au devenit părinți, dar iată ce i-au făcut bebelușului la scurt timp după ce a fost născut

Pur și simplu, unii oameni nu ar trebui să fie părinți vreodată în viața lor. Veți vedea în exemplul de mai jos de ce spunem acest lucru!

Billy Ray Hawkins este un tânăr în vârstă de 21 ani și locuiește împreună cu iubita lui, Jade Nicole Herron, în vârstă de doar 19 ani. Cei doi tineri locuiesc în Carolina de Sud. Recent, au fost luați în vizorul presei și al opiniei publice pentru că au făcut ceva absolut cumplit bebelușului lor abia născut

Într-o zi, Billy Ray și Jad au ajuns cu cel mic la spital. Povestea lor spunea că o jucărie i-a explodat copilașului în gură… Doar că medicii au descoperit că povestea lor nu se potrivea cu dovezile. În urma anchetei s-a descoperit ce se întâmplase în locuința lor, de fapt.

Se pare că cei doi l-au bătut pe cel mic și apoi i-au îndesat pe gât o jucărie folosită pentru bebelușii cărora le ies dinții. Copilul avea mai multe răni pe corp și fracturi la ambele mâini, iar ochiul lui stâng era umflat atât de mult încât cel mic nici nu-l mai putea deschide.

Gura copilului suferise și ea traume. Poliția a descoperit o jucărie ruptă în gunoi, care avea sânge pe ea. Tocmai din aceste motive, bebelușul a fost luat de la părinții abuzivi și pus în custodia Serviciilor Sociale.

Cei doi părinți au fost acuzați de abuz și rănirea gravă a unui minor și li s-a stabilit cauțiunea la 50.000 de dolari pentru bărbat, respectiv 25.000 de dolari pentru femeie.

Aceștia sunt cei doi părinți inconștienți. Credeți că pedeapsa pe care au primit-o e suficientă pentru gestul lor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*