Specialiștii explica: Cum să faci DRAGOSTE cu aceeași persoană toată viața. Vezi aici care sunt secretele..

Amorul poate că nu este cel mai important într-o relaţie, dar cu siguranţă contribuie la buna ei funcţionare. Fiecare dintre noi se întreabă dacă este posibil să aibă acelaşi partener intim pentru toată viaţa.

The Guardian propune 10 modalităţi de a păstra atmosfera antrenantă din dormitor chiar şi după mulţi ani de relaţie.

1. Atunci când suntem hotărâţi să rămânem alături de o persoană pentru tot restul vieţii, trebuie să ne asumăm faptul că la un moment dat ideea de a face amor doar cu acea persoană poate deveni plictisitoare.

Cu toate acestea, nu este imposibil să facem asta. Problema apare atunci când luăm de bune vorbele din strămoşi care spun că trebuie să petrecem mult, cât mai mult timp cu partenerul nostru pentru a ajunge la un nivel ridicat de intimitate în cuplu care să conducă la o relaţie se*uală perfectă.

Se pare că această gândire este greşită.

2. Faptul că petrecem prea mult timp cu partenerul ar putea fi chiar factorul problemă. Dacă stai 24 de ore din 24 cu partenerul de viaţă vei ajunge pur şi simplu să nu-i mai obervi prezenţa pentru că devine ceva obişnuit în viaţa ta.

Ai simţit că îţi doreşti să fii alături de persoana respectivă atunci când n-o aveai aproape?

Acest lucru se datorează faptului că aşteptarea şi dorul sunt nişte afrodisiace puternice şi distanţa dă naştere impulsurilor erotice şi imaginaţiei în materie de amor.

3. Cea mai mare piedică în calea unei relaţii se*uale perfecte în interiorul unei relaţii de lungă durată se leagă de două categorii de lucruri opuse pe care ni le dorim.

Pe de o parte ne dorim să ne simţim în siguranţă şi uniţi cu persoana respectivă, dar pe de altă parte ne dorim să păstrăm pasiunea, inovaţia şi „focul” iubirii.

Acestea sunt extreme, odată ce ai una, nu o ai pe cealaltă.

4. Cheia stă în capacitatea de a-ţi păstra independenţa. Fă lucruri de unul singur şi cu propriile tale puteri. Cunoaşte oameni noi şi nu îţi pierde capacitatea de socializare.

Atunci când partenerul te va vedea într-o astfel de postură, îşi va dori să te păstreze doar pentru el şi viaţa a moroasa se va îmbunătăţi.

5. Timpul petrecut împreună nu trebuie să se consume doar acasă. Faceţi lucruri noi pentru amândoi. Experienţele memorabile şi inedite sunt cele care vă vor uni şi vă vor face să vă doriţi unul pe altul.

Amintirile sunt cele care contează şi care creează legătura puternică odată cu trecerea timpului.

6. M asturbarea înseamnă a face amor cu aceeaşi persoană pentru toată viaţa. Şi totuşi nu ne oprim din asta. De ce? Pentru că aşa ajungem să ne îndeplinim dorinţele e rotice, ajungând la 0rgasm.

Asta ne dorim şi în relaţia cu partenerul de viaţă şi avem nevoie de puţin suspans, de puţină distanţare, astfel încât dorinţa să crească şi să se desăvârşească în momentul actului $e°ual.

7. Învaţă să faci diferenţa dintre a dori pe cineva şi a avea nevoie de cineva. Să nu ajungi niciodată în situaţia de a dori pe cineva doar pentru că ai nevoie de o persoană care să îşi asume rolul de părinte. Atunci relaţia nu va funcţiona.

8. Să nu te aştepţi niciodată ca partenerul tău să facă totul pentru tine. Cu cât aşteptările sunt mai realiste, cu atât relaţiile durează mai mult.

9. Şi se spune că odată cu înaintarea în vărstă cuplurile fac amor mai des. Un studiu de anul trecut arăta că cei care erau căsătoriţi de 65 de ani făceau mai mult amor decât atunci când sărbătoreau a 50-a aniversare.

10. Secretul a morului cu aceeaşi persoană pentru toată viaţa este, după autoarea Esther Perel, descotorosirea de „mitul spontaneităţii”.

Ea susţine că amorul premeditat este cel care naşte cu adevărat dorinţa şi plăcerea. De asemenea, ea sugerează că într-o relaţie de lungă durată este important ca partenerii să îşi împărtăşească unul altuia dorinţele în materie de a mor.

Sursa: gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*