s

ȘOC! MÂNA DREAPTĂ A PATRIARHULUI DANIEL RUPE TĂCEREA: ”AU O INCREDIBILĂ NESIMȚIRE DE A ….” VEZI CE SPUNE DESPRE ”AFACERILE” DE ASTĂZI ALE PATRIARHIEI. N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI CE DEZVĂLUIE DESPRE CLERUL BOR

ictor Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române face acuzații grave la adresa clerului bisericesc. Într-un articol postat pe blogul său, acesta critică în termeni foarte duri mercantilismul care îi caracterizează pe majoritatea preoților din România. Acesta pretinde, de asemenea, că cei mai mulți își desfășoară activitatea în mod mecanic, nefiind în comuniune cu divinitatea.

“Această atitudine insolentă izvorâtă dintr-o incredibilă nesimţire faţă de întâlnirea cu dumnezeiescul care coboară în viaţa noastră, a devenit tipică pentru o foarte mare parte a clerului BOR.

” De asemenea, acesta continuă această idee, insinuând că foarte mulţi dintre preoţi nu au vocaţie pentru “extraordinara misiune pastorală”, şi nu îşi doresc decât o parohie “rentabilă” şi nimic mai mult. Ceea ce este și mai grav, în viziunea acestuia, este faptul că fețele bisericești ”se comportă ca şi când “Dumnezeu a murit, iar ei ar dori să ne convingă neapărat de asta”, în timp ce, ca “simpli funcţionari ai sacrului, se îndreaptă blazaţi spre altar aşa cum alţii merg resemnaţi la birou”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*