Simona Gherghe, în durere la o săptămână de la botezul fiicei sale! ”Un om tare bun. Dumnezeu să-l odihnească!”

Un jurnalist cunoscut s-a stins din viaţă după ce a luptat cu demnitate, ascunzând o grea suferinţă, dar care, în cele din urmă, l-a doborât fulgerător de repede, la scurt timp după ce s-a stins şi mama sa.

„În urmă cu ceva ore, marele jurnalist Gheorghe Voicu, fratele meu mai mare şi cel mai îndrăgit om din familie, a trecut în nefiinţă”, a anunţat, ziaristul Florian Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.

„S-a stins la doar 59 de ani, înconjurat de cei dragi, a plecat după ce a suspinat ca un copil mângâiat pe frunte, subliniind acelaşi surâs blând, imposibil de copiat, parcă ironizând laşa boală ce l-a ales şi pe care, demn, parcă în ciuda ei, n-a făcut-o ştiută nimănui. S-a dus nelăsându-mi ocazia sa-i mulţumesc, a avut grijă de familia noastră pe când eu visam şi umblam în lume.Sâptămâna trecută îmi râdea în telefon să-mi îngroape grijile. Gigi, dacă Cerul are redacţie şi-ţi dă o funcţie, să nu te duci acolo!”, a mai scris jurnalistul.

Simona Gherghe a suferit cumplit cand a aflat vestea mortii jurnalistului: ”Un om tare bun. Dumnezeu să-l odihnească!”

Gheorghe Voicu a fost redactor şef la Evenimentul Zilei în perioada în care cotidianul condus de directorul Ion Cristoiu a atins recorduri de vânzări. A mai fost redactor-şef la ziarele „Naţional”, „7Plus”, „SuperMagazin”.

Înmormântarea o să aibă loc duminică, la ora 14.00, în cimitirul nou din comuna Pantelimon.

Gheorghe Voicu, omul ce a schimbat fața presei de după ’89, a trecut în neființă

Imensa sa experiență profesională demonstrată în întreaga sa activitate de gazetar (începută în 1991), Gheorghe Voicu și-a asociat numele cu cele mai importante evenimente ale anilor ’90-2005, fiind un real reper al adevăratului jurnalism pe tipar ori de televiziune. În perioada când a condus echipa de istorie a lui Ion Cristoiu, Gheorghe Voicu (FOTO, dreapta jos), unul din oamenii ce au revoluționat presa tipărită în România, a făcut din Evenimentul Zilei un fenomen unic în România, cu vânzări de milioane de exemplare, aidoma gazetelor din perioada interbelică.

Jurnalistul s-a stins din viață după ce a luptat cu demnitate, ascunzând o grea suferință, dar care, în cele din urmă, l-a doborât fulgerător de repede, la scurt timp după ce s-a stins și mama sa. Prieteni ori foștii colegi din presă își pot lua rămas-bun de la cel ce a fost Gheorghe Voicu o pot face mâine, la Capela Cimitirului nou din Comuna Pantelimon, în imediata apropiere a Bucureștiului, procesiunea de înhumare urmând să aibă loc după orele 12.00.

Gheorghe Voicu va rămâne unul dintre cei mai importanți jurnaliști români postdecembriști, principal formator al noii generații de ziariști.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*