Şi-a lăsat copilul să se joace cu smartphone-ul. Medicii au fost şocaţi. Ce păţise micuţul

Şi-a lăsat copilul să se joace cu smartphone-ul. Medicii au fost şocaţi. Ce păţise micuţul
E ştiut faptul că dacă foloseşti în exces telefonul mobil rişti să devii mai nervos, să ai probleme de vedere şi poate genera alte afecţiuni. La copii însă, consecinţele sunt mai îngrijorătoare.

Dacă eşti părinte şi laşi copilul să se joace pe un smartphone cel puţin 30 de minute pe zi, rişti ca micuţul tău să aibă întârzieri în dezvoltarea limbajului. Astea sunt concluziile unui grup de medici din Canada, care au fost prezentate în cadrul congresului anual al Societăţii Academice de Pediatrie.

Din cei 900 de copii cercetaţi în cadrul unui studiu, ce aveau vârste cuprinse între 6 luni şi doi ani, şi care au utilizat smartphone-ul, 50 la sută au prezentat tulburări în comunicare.

Studiul cu privire la folosirea dispozitivelor de către copii continuă a fi cercetat mai detaliat, iar tot ce poţi face pentru a preveni asemenea consecinţe, este să îţi faci mai mult timp pentru a comunica cu copilul tău.

Tu ai cumpăra un smartphone copilului tău?
La ce varsta este indicat sa cumparam telefon copilului nostru?

In zece – douazeci de ani ritmul vietii noastre a accelerat foarte mult iar noile tehnologii ne ajuta sa tinem pasul cu actvitatile zilnice. In ceea ce priveste beneficiile aduse de tehnologie in vietile noastre lucrurile sunt clare, insa care este situatia in cazul copiilor?

Cand este bine sa-ti lasi copilul sa foloseasca tableta sau smartphone-ul?
E greu sa gasesti raspunsul potrivit la aceasta intrebare, iar opiniile doctorilor sunt impartite in aceasta situatie.
Pe de o parte exista temerile conform carora folosirea intensa a gadget-urilor ar putea afecta vazul sau dezvoltarea sociala a copiilor.

De asemenea, multi parinti se tem ca nu vor sti sau nu pot controla ce face copilul cu respectivul telefon.
Daca foloseste internetul, daca intra pe site-uri periculoase, daca are convorbiri sau da sms-uri multe, la ore neportivite si lista poate continua.

Pe de alta parte, exista o multitudine de aplicatii si jocuri interactive disponibile pe tablete, telefoane sau calculatoare, care dezvolta gandirea copiilor si ar putea oferi avantaje seminficative persoanelor care folosesc aceste dispozitive de la varste cat mai fragede.

De obicei decizia de a cumpara telefon copilului apare cand acesta merge la scoala, la 7-8 ani, pentru a fi usor parintilor de a lua legatura cu el, iar in cazul tabletelor varsta scade pana la 4 ani, sau chiar mai putin.

Tinand cont de posibilele avantaje, producatorii de echipamente IT&C au dezvoltat tablete si telefoane, dispozitive dedicate folosirii de catre copii. Acesta este si cazul brand-ului local Evolio, care a lansat in luna aprilie un smartphone dedicat copiilor, Yuppi.

In comparatie cu un telefon obisnuit, smartphone-ul Yuppi are un design colorat, atractiv, cu 3 carcase: albastra, rosie si galbena, are dimensiuni reduse cu ecran de 3,5 inch pentru a fi tinut in mana usor de catre un copil si, cel mai important, are o aplicatie de control parental prin care parintii pot controla tot ceea ce face copilul pe telefon.

Astfel, cei de la Evolio raspund nevoii parintilor de a sti ce face copilul cu telefonul si de a-i permite sa foloseasca anumite aplicatii in intervale de timp predefinite.

Cei de la Evolio nu sunt la primul produs de acest gen, in trecut, tableta dedicata copiilor cu varste intre 3 si 12 ani bucurandu-se de un mare succes. Mai multe detalii despre Yuppi gasiti pe site-ul Evolio, smartphone-ul fiind disponibil in magazinele de specialitate.

Nu stim daca disputa dintre cei care recomanda folosirea tehnologiei in cresterea copilului si cei care sunt impotriva ei va ajunge la un numitor comun, insa, pe moment, putem testa produsele celor care incearca sa impace cele doua tabere.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*