Si-a ingropat ambele sotii in acelasi mormant si a ascuns in piatra cu numele lor un mesaj secret. Cei care au descifrat codul, dupa 100 de ani, s-au cutremurat! Ce a scris barbatul acolo

Cele doua femei au murit la un interval de cativa ani distanta si barbatul nu s-a mai recasatorit.

Toata lumea alearga cu privirea in pamant, absorbita de griji, stres si nesiguranta. Cam asta este portretul general al societatii contemporane, macinata in ultimul timp de criza financiara si economica.
In tot aceste peisaj negru parca ignoram cu buna stiinta ca cea mai mare drama o reprezinta pierderea iubirii. Valorile se modifica de pe o zi pe alta, iar sentimentul care se presupune ca trece peste toate problemele si-a pierdut din puteri, iar un „Sauron” invizibil si ignorat cu buna stiinta, sau din inconstienta, isi face loc tot mai des in sufletele noastre.

Viteza cu care ne traim viata ne-a impins intr-un vartej in care nu mai punem pret pe iubire si cu toate acestea sustinem sus si tare ca stim cum sa ne purtam intr-o relatie. Citim tot mai multe materiale despre succesul unei iubiri implinite, dar totul se evapora ca un abur de vara cand e vorba sa punem in practica.
Oare s-a schimbat definitia iubirii intre timp? Au iubit parintii si bunicii nostri la un alt nivel fata de ceea ce facem noi acum?

Dr. Samuel Bean s-a nascut in Canada in 1842 si s-a casatorit cu prima nevasta in 1865. Din pacate, Henrietta a murit dupa doar 7 luni de casnicie. Dupa cateva luni, doctorul s-a recasatorit, cu o femeie pe nume Susanna, insa si aceasta a s-a imbolnavit si a murit.
Barbatul indurerat a comandat o piatra de mormant speciala, pe care se afla o grila cu 225 de caractere ce par sa nu aiba niciun sens, in spatele caruia a ascuns un mesaj secret.
Bean a murit in 1904 fara a dezvalui secretul codului, asa ca pasionatii de enigme au preluat aceasta sarcina.

In anii ’70, un barbat trecut de 90 de ani a reusit sa descopere cheia codului: literele trebuiau citite sarind 7 linii si 7 coloane, intr-un zig-zag haotic.
Iata ce scria in mesaj:

„In memoria Henriettei, prima sotie a lui S. Bean, doctor, care a murit la 27 septembrie 1865, la 23 de ani, doua luni si 17 zile si a Susannei, a doua sa sotie, care a murit la 27 aprilie 1867, la 26 de ani, 10 luni si 15 zile, doua sotii bune de care un barbat nu a avut parte. Au fost daruri din partea lui Dumnezeu, dar acum sunt in Rai.

Fie ca Domnul sa ma ajute sa le intalnesc acolo.
Cititorule, sa ne intalnim acolo!”

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*