Sexologul confirmă: Cele mai bune partide de SEX le ai după vârsta de…

Potrivit concepţiei general acceptate, activitatea sexuală scade în frecvenţă şi intensitate odată cu înaintarea în vârstă. Provocările menţinerii unei vieţi sexuale active în jurul vârstei de 50 de ani îi descurajează pe mulţi, însă nu trebuie ca aceasta să rămână o etapă lipsită de pasiune.

Ni se spune dintotdeauna ca pe masura ce inaintam in varsta, sexul incepe sa dispara usor usor din viata noastra.
Aceasta prejudecata a creat un fel de temere in randul tinerilor care vad cresterea numarului anilor ca pe o amenintare.
Totusi, noile studii de specialitate arata ca pe masura inaintarii in varsta,

sexul, desi mai rar, devine mult mai intens.
Este adevarat ca inaintarea in varsta poate aduce modificari femeilor, in special capacitatii acestora de a face si de a se bucura de actul sexual in sine. Spre exemplu, se poate modifica vaginul, poate deveni mai stramt, peretii vaginali mai subtiri, poate deveni mai putin lubrifiat, mai uscat si

pot aparea fluctuatiile hormonale, spre exemplu testosteronul ce afecteaza atat barbatii cat si femeile.
Cei care au realizat studiul ale caror rezultate au conchis exact contrariul dintre inaintarea in varsta si sex, au abordat o cu totul alta perspectiva.
In loc sa se concentreze pe problemele ce pot aparea atat la femei cat si la

barbati odata cu varsta, ei au decis sa organizeze interviuri fata in fata cu cateva zeci de femei cu varsta cuprinsa intre 45 si 60 de ani si sa le intrebe pe fiecare in parte despre cum a evoluat satisfactia lor sexuala. Aceste femei de varsta medie au marturisit ca, desi sexul este mai rar, este mult mai intens si mai calitativ. Explicatia este una simpla. Odata cu varsta femeile incep sa se cunoasca mai bine pe sine, sa-si cunoasca corpul, sa stie ce le place si ce nu le place atunci cand vine vorba despre sex.

Femeile incep sa se simta mult mai confortabil in propria piele. De aici si stima de sine incepe sa creasca si sunt capabile sa se exprime sexual mai clar si mai eficient. Nu le va fi teama sau rusine sa comunice partenerului exact ce-si doresc, cum probabil se intampla in tinerete.
Dintre femeile care au fost intervievate, cateva au mentionat ca resimt toate efectele secundare ale varstei, cum ar fi vaginul mai putin lubrifiat, mai uscat, o dificultate mai mare in a atinge pragul orgasmului. Totusi, ele nu blamau varsta in sine sau factorii biologici, ci mediul in care traiau, serviciul, familia si alti factori externi. Mai mult, ele au spus ca au inceput sa se concentreze din ce in ce mai mult spre contextul sexual, actele de tandrete, si nu numai pe actul sexual.
„Să ai parte de intimitate alături de partener nu ţne de vârstă. Sexul la 70 sau 80 de ani poate că nu seamănă cu vârtejul fizic şi emoţional de la 20 de ani, dar poate fi uimitor.”

Un alt rezultat al studiului este acela ca sexul de frecventa moderata promoveaza buna sanatate atat in cazul femeilor cat si a barbatilor. In cazul femeilor, hormonul sexual eliberat in timpul orgasmului este foarte benefic sanatatii lor. In cazul barbatilor, insa, s-a constatat ca barbatii mai in varsta care aveau activitati sexuale de doua sau trei pe saptamana prezentau riscuri cardiovasculare mai mari decat cei care erau inactivi din punct de vedere sexual. Asadar, sexul este bun pentru sanatate la orice varsta, dar frecventa este importanta.

Ceea ce s-a dorit a se transmite prin intermediul acestor studii este faptul ca inaintarea in varsta poate avea, este complet adevarat, efecte pozitive si negative, dar asta nu inseamna ca sexul va disparea definitiv din vietile noastre. Din contra, s-a demonstrat ca persoanele de peste 40 de ani nu numai ca aleg sa continue sa aiba o viata sexuala activa, dar devin mult mai curiosi, mai jucausi si mai dornici de a incerca lucruri noi in dormitor. „Sexul are puterea de a îmbunătăţi sănătatea mentală şi fizică prin arderea grăsimii şi determinând eliberarea de endorfine care te fac să te simţi fericit, reducând astfel anxietatea şi stresul. O viaţă sexuală bună poate prelungi cu ani buni existenţa unui om, graţie beneficiilor aduse sănătăţii”, a explicat sexologul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*