Seismologii TRAG UN SEMNAL DE ALARMA…”E un pic cam mult, de data asta

Cutremur 8 februarie 2017. Un puternic cutremur a avut loc in Romania, in zona Vrancea. Magnitudinea estimata de seismologi a fost de 5,1 grade pe scara Richter, conform INFP.RO. Seismul s-a resimtit si la Bucuresti.

Cutremurul s-a produs la 156 de kilometri adancime. Cutremurul de 5 grade a fost urmat de o replica de 3 grade. Este al doilea cutremur insemnat din ziua de azi. Dimineata, la ora 11 si 52 de minute a avut loc un alt seism de 4,2 pe scara Richter, tot in zona Vrancea.

„E un pic cam mult”

„Azi au avut loc doua cutremure. A fost unul si aseara. Acest cutremur nu este unul extraordinar. Au fost ani in care au avut loc doua cutremure de 5 grade. In anii ’60 s-a intamplat asta, daca imi aduc aminte. In 2015 nu am avut niciunul de 5 grade pe scara Richter”, a declarat seismologul Mihai Diaconescu la Antena 3.

„De data asta pot spune ca e un pic cam mult. Au fost, totusi, doua cutremure mari, unul de 4 si unul de 5. E prea proaspat cutremurul pentru interpretari. Trebuie sa vedem alte date de natura tehnica”, a mai declarat seismologul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*