Se plimba prin padure cand a vazut pe poteca un obiect ciudat. A crezut ca e o piatra maro, asa ca a mers spre ea si a luat-o in mana. Cand a strans-o a incremenit: „Doamne, e moale si misca”

Imaginile alaturate au devenit virale pe retelele de socializare si au strans mii de like-uri si comentarii din intreaga lume.

Totul s-a intamplat in timp ce o femeie se plimba prin padure, alaturi de familia ei. La un moment dat ea a vazut pe jos un obiect ciudat, ce semana cu o piatra.

Ce i-a atras atentia a fost culoarea acesteia, un mov inchis, dar si faptul ca parea a avea o suprafata perfecta, de parca ar fi fost slefuita. Curioasa, s-a indreptat spre ea si a luat-o in mana.Si-a dat seama insa in secunda doi ca aceea nu era o piatra, deoarece era moale. In plus, in momentul in care a observat ca incepe sa se miste, s-a speriat si a lasat-o jos.

A constatat astfel cu stupoare ca era de fapt un arici cu o trasatura iesita din comun: nu avea ace. Ulterior a aflat ca animalutul avea o anomalie.

Un arici fără ace a fost găsit într-o grădină din Norkolf, Marea Britanie şi este îngrijit în prezent la centrul de ajutorare a animalelor Foxy Lodge, de către un cuplu de britanici. John Garner susţine că Baldrick este un arici neobişnuit.

“Am avut 45 de arici, dar el este primul fără ace”, a declarat bărbatul. Aricii au, în mod normal, aprox. 500 de ace, care îi protejează de prădători şi le ţin de cald. Până nu îi cresc ţepii, eliberarea lui în natură nu are sens, pentru că nu are nicio şansă de supravieţuire. “E ca şi cum ai trimite un urs polar la Polul Nord, după ce a fost tuns ca o oaie”, a comentat John Garner.

În fiecare zi, îngrijitorii îl curăţă cu substanţe antiseptice şi îl masează cu ulei pentru bebeluşi, pentru a-i înmuia pielea. Aceştia speră că astfel îi vor creşte ţepii. Se crede că Baldrick a fost abandonat de mama sa la doar câteva săptămâni de la naştere.

“Cred că mama sa a bănuit că nu va supravieţui – aricii sunt destul de cruzi în sălbăticie. Dacă unul dintre pui nu ţine pasul, este abandonat. Din fericire, Baldrick a fost găsit şi salvat, altfel ar fi fost mort cu mult timp în urmă”, a explicat îngrijitorul său. Ariciul cântărea 240 g când a fost adus la Foxy Lodge, iar acum cântareşte 800 g, după patru luni de îngrijiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*