Se întorc ninsorile! Avertismentul făcut de meteorologi: lista zonelor afectate!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de precipitații însemnate cantitativ, ninsori moderate la munte și în Moldova.

În intervalul 7 februarie, orele 2,00 – 9 februarie, orele 6,00, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia și în zonele deluroase și montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.
În cursul nopții de luni spre marți (6/7 februarie) și pe parcursul zilei de marți (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei și zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

În cea mai mare parte a țãrii, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit în prima decadã a lunii februarie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei, iar cele mai mari in Banat. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei va ploua în general slab în Crișana, local în Maramureș și Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului. În zona montanã înaltã, mai ales în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Noaptea, precipitațiile vor fi în extindere și în intensificare în regiunile sud-vestice, unde vor fi mai ales ploi, dar și în nord-est și la munte unde treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zãpada. În restul teritoriului va ploua local. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în sud și sud-vest. Izolat, mai ales dimineața, în zonele joase va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI: Vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și, îndeosebi noaptea, vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO MARȚI. Vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimți în majoritatea zonelor, dar în special în nord-est și în extremitatea vesticã a teritoriului. Cerul va fi noros și vor fi precipitații în aproape toatã țara. Pe parcursul zilei în zonele montane și în Moldova vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone vor fi mai ales ploi. Noaptea va continua sã ningã și se va depune strat de zãpadã local mai consistent în nord-est și la munte, iar ploile se vor transforma treptat în lapovițã și ninsoare și în Banat, Crișana, local în Maramureș, Transilvania și în nordul Munteniei, în timp ce în rest vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in nordul Moldovei și 9 grade, mai ridicate în sudul Dobrogei, pana la 12…13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI: Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi noros, în cursul zilei va ploua, iar noaptea vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi predominant închisã și va continua sã se rãceascã, devenind rece în regiunile extracarpatice, chiar geroasã noaptea în nordul Moldovei și în depresiunile Carpaților Orientali. Temporar se vor semnala precipitații, în estul și sudul țãrii și pe arii mai restrânse în rest. În Moldova și la munte, va ninge și se va depune strat nou de zãpadã, posibil consistent, iar în celelalte regiuni, în prima parte a zilei se vor semnala precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în Dobrogea, sudul Moldovei și cea mai mare parte a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, cu valori mai scãzute în jurmãtatea de nord a Moldovei spre -9…-8 grade, iar cele 6 grade se vor inregistra in sudul litoralului, Maramures si Transilvania. În zonele joase, izolat se va semnala ceațã.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI:
Vremea va fi închisă și va continua să se răcească. Temporar se vor semnala precipitații, la începutul zilei mixte favorizând producerea de polei, apoi va predomina ninsoarea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Procesul de răcire va continua în cea mai mare parte a țãrii, dar în special în regiunile extracarpatice, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar noaptea va fi geroasã în est și local în centru și sud. Cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în prima parte a intervalului, vor fi înnorãri și ninsori slabe cantitativ, local în sudul și sud-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla moderat în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului, iar în celelalte regiuni va fi în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade în nord-est și 5…6 grade, izolat, în vest și centru. În zonele joase de relief, în special spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

VINERI ȘI SÂMBĂTĂ. Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țãrii, dar mai ales în sud și est, local geroasã pe timpul nopților. Probabilitatea pentru precipitații va fi în general redusã, dar în zonele joase de relief se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã și trecãtor fulguieli sau burnițã.

NU uita să DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*