wasdrtfyujhgffswf

Scoala de la sat unde clasele au scaune de piele, computere și aer condiționat. Abandonul școlar este ZERO! Vezi GALERIA FOTO si VIDEO cu acest loc minunat !

Școala din comuna constănțeană Peștera poate fi numită etalon pentru multe unități de învățământ din marile orașe ale României. Cei mici au toate condițiile pentru a învăța, iar abandonul a ajuns la zero în doar câțiva ani.

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar am vizitat una dintre clădirile cu care se poate lăuda orice primar. Marius-Liviu Petre, primarul independent al comunei constănțene Peștera a fost până anul trecut directorul acestei școli și apoi a ajuns inspector școlar. De la cârma administrației publice locale nu a uitat să aibă grijă de elevii săi, de profesori și de clădirile în care trebuie să se desfășoare un învățământ de calitate.

Cum arată o școală cu abandon zero

Școala din Peștera a fost construită de fostul primar, independentul Valentin Vrabie, iar Marius-Liviu Petre are grijă ca celor mici să nu le lipsească nimic acum.

scoalaaaaaaaaaaaaaa

Peste doar câteva zile, pe elevi îi vor aștepta rechizite noi, ghiozdane, manuale. Toate sunt oferite de Consiliul Județean și de Primăria Peștera. Dar condițiile bune pentru școlari nu se opresc aici. La Peștera nimeni nu plătește fondul clasei, iar uniformele au fost dăruite tot de Primărie, pe 1 iunie.

scoalaaaaaaaa

Dar asta nu e tot. Sălile de clasă au bănci moderne, scaune de piele, computere și proiector, aer condiționat, geamuri termopan și parchet laminat. Holurile sunt bine păzite de un sistem de camere de supraveghere legat de cel al Poliției Locale Peștera, iar toaletele arată ca un laborator.

scoalaaaa

Acoperișul, distrus de o ploaie cu piatră

Primăria Peștera lucrează în fiecare an la reabilitarea unităților de învățământ din satele învecinate. Lucrările sunt mai ieftine pentru că sunt realizate cu angajații administrației locale. Anul acesta, reabilitarea a început la începutul lui august. Primăria a avut grijă să cumpere și 100 tone de lemne și 40 tone de cărbune pentru încălzirea celor patru școli și patru grădinițe.

Dacă la cele mai multe clădiri nu a fost vorba decât de văruitul pereților interiori și reparații la uși și mobilier, surpriza cea mai mare a venit de la școala din Ivrinezu Mare. Acolo o ploaie cu piatră a distrus acoperișul. Mai-Marii comunei au observat ce s-a întâmplat abia după ploile de la sfârșitul lunii august, atunci când tavanul și pereții interiori au început să fie afectați de umezeală. Acesta a fost motivul pentru care o bună parte din acoperiș a fost înlocuit.

sursa:ctnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*