Rusia le-ar putea interzice persoanelor născute după 2015 să cumpere vreodată ţigări!

Rusia le va interzice persoanelor născute după 2015 să cumpere vreodată ţigări, potrivit unei propuneri înaintate de un grup de parlamentari în cadrul planului pe termen lung al autorităţilor de a eradica fumatul în ţară, relatează Daily Mail.

De asemenea, mamele cu copii mici nu vor mai putea să cumpere ţigări.
Propunerea, formulată de 42 de parlamentari din Partidul Comunist şi care are susţinerea preşedintelui Vladimir Putin, va face Rusia prima ţară din lume care va elimina complet produsele din tutun, dacă va fi acceptată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, interdicţia necesită o discuţie serioasă, dar este o aspiraţie legitimă.
Nikolai Gherasimenko, membru al Comisiei pentru Sănătate a Parlamentului, consideră că „acest obiectiv este în totalitate corect din punct de vedere ideologic”.

În fiecare an, aproape 400.000 de ruşi mor de boli legate de fumat, însă proporţia fumătorilor a scăzut de la 41% la 31% din populaţie în ultimii 10 ani, potrivit agenţiei TASS.
Putin şi consilierii săi vor să elimine complet acest obicei, care este nociv atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru economie.

Fumatul este popular de mult timp în Rusia, însă tutunul nu mai este cultivat în ţară din perioada sovietică şi trebuie important din Cuba, Georgia sau Asia Centrală.
În 2015, presa a scris că Parlamentul de la Moscova ia în calcul interzicerea vânzării de ţigări către femeile mai tinere de 40 de ani.

Noua propunere, care ar urma să intre în vigoare cel târziu în 2050, deşi mai puţin radicală pe termen scurt, ar putea avea consecinţe importante pe termen lung, pentru că viitoarele generaţii de ruşi nu ar avea cum să înveţe să fumeze.

sursa: economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*