Primul bucătar de televiziune al României, Petrișor Tănase, mătură pe jos cu chef-ii de azi:

EXCLUSIV/ Primul bucătar de televiziune al României, Petrișor Tănase, mătură pe jos cu chef-ii de azi: ”Fac greșeli grave din cauza neștiinței”
Scărlătescu, Bontea, Dumitrescu, Exarhu, Liviu Popescu, Foa, Patrizia Paglieri ori Hădean reprezintă o întreagă divizie de chefi plecați de la polonic, care judecă munca altora în emisiuni de televiziune, azvârlind cu farfuriile de pământ și împărțind ”delicatese” verbale pentru a atrage audiență.

Primul chef și promotor al emisiunilor culinare la televizor, în România, Petrișor Tănase (59 de ani), dă de înțeles că aceștia îi cam lasă un gust amar.

Directorul Școlii de Artă Culinară și cel mai bun bucătar și cofetar român între 1986 și 1988 concluzionează că, în emisiunile de cooking este ”prea multă ceartă și intrigă și nici unul dintre spectatori nu învață mai nimic din punct de vedere gastronomic”.

”Firește, sunt concepte comerciale pentru televiziune, iar audiențele cresc datorită certurilor. Pot spune că am avut cursanți extraordinar de talentați , care sigur vor face carieră și care s-au prezentat la emisiuni populare de cooking, iar jurații i-au eliminat din prima, fără argumente profesionale. Am văzut mulți nedreptățiți”, este de părere fostul șef al bucătarilor la Parlamentul României.

”Dincolo de faptul că vorbim despre format consacrat din punctul meu de vedere, cum să arunci pe jos mâncarea, fie ea reușită ori nu, când jumătate din țară moare de foame și nu-și permite să cumpere nici produse alimentare necesare existenței la un nivel decent, dar să se bucure de anumite delicatese?”, continuă cel care prezenta la Pro TV rețete în anii ’90, perioadă când nimeni nu-și închipuia că vor apărea emisiuni filmate în bucătării.

”Dacă i-am cunoscut pe vreunul din jurații vedetă? Nu, nici unuia nu i-am fost formator. I-am descoperit la televizor ori am auzit de ei de la cunoștințe, de la furnizori”.

Profesor de artă culinară, chef Petrișor Tănase a pregătit elevi în ultimii 13 ani
Masterchef Petrișor ne-a povestit și de ce, după atâtea emisiuni de televiziune (”Teo”, ”Vacanța a la Petrișor”, ”Bărbați la cratiță”, ”Bucătăria minorităților”,”Poftă bună”), a luat o pauză lăudabilă pentru a preda la catedră tainele bucătăriei și pentru a edita cărți de rețete.

”Mi-am dorit o clasă de gastronomie la nivel de liceu. M-am retras după 13 ani de muncă din învățământul de stat, deoarece nu am mai găsit subvenții pentru acest curs. Acum profesez la propria școală de artă culinară și am mulți elevi la ateliere și o firmă de evenimente”, lămurește misterul cel care semnează meniul la cel mai nou restaurant-teatru al lui Florin Călinescu.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*