Premierul Grindeanu tocmai a FĂCUT ANUNŢUL DESPRE DEMISIE!

Premierului Sorin Grindeanu nu ii pasa de sutele de mii de oameni care ii cer demisia, in strada. Intrebat daca s-a gandit sa plece din fruntea Guvernului, acesta a spus ca pentru el e foarte important sa vada ce spun oamenii care l-au sustinut pentru aceasta functie, adica PSD- ALDE. Iar daca sute de mii de oameni ii cer demisia, milioane au votat PSD.

Intrebat daca s-a gandit sa demisioneze din fruntea Guvernului, Grindeanu a spus: „”Pentru mine a fost extrem de important sa ma intalnesc astazi cu colegii mei, colegii din CEx, cei care m-au propus. A fost extrem de important pentru mine sa vad ceea ce vor oamenii care m-au propus in aceasta functie. Si am mai spus lucrul acesta, am urmarit, urmaresc toate aceste manifestatii. Sunt foarte multi oameni de buna-credinta, sunt altii, imi pare rau, cum au fost grupurile violente de aseara, cu actiuni cu care nu pot sa fiu de acord”.
Dupa ce i s-a spus ca sute de mii de oameni ii cer demisia, Grindeanu a replicat: „Alte milioane bune au votat PSD”.

Razboiul politic din ultima perioada, acompaniat de proteste de strada, a declansat un conflict si in interiorul PSD. Dincolo de aspectul de monolit, in principalul partid de guvernamant se contureaza doua tabere importante si alte doua grupari care asteapta la cotitura.

Ordonanta 13 a reusit nu doar sa genereze tensiuni sociale, ci si sa tulbure apele in PSD. Conflictul dintre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu (semnalat ca un zvon la momentul abrogarii OUG 13 si la momentul demisiei lui Iordache – decizii care i-ar fi apartinut premierului, in ciuda opozitiei lui Dragnea) este confirmat de surse din interiorul partidului, dar si de evenimentele din ultimele zile.

Potrivit surselor din PSD, Dragnea ar pune la cale o operatiune prin care Grindeanu ar trebui sa fie facut responsabil de tot scandalul din jurul OUG 13. Premierul ar fi scos tap ispasitor in primul rand in partid, dar si pentru opinia publica. Aceasta manevra ar fi o urmare a faptului ca din ce in ce tot mai multi lideri PSD din tara incep sa comenteze, nemultumiti de gaura de imagine in care a fost aruncat partidul.

Chiar daca Dragnea este presedintele PSD, Grindeanu emana forta prin functia pe care o detine, functie din care nu poate fi inlaturat usor. Astfel, mai multe organizatii ar fi de partea acestuia intr-un conflict deschis cu Dragnea, in special cele din Moldova, care au iesit in pierdere la momentul impartirii functiilor. Si deja celebrul primar al Iasului pare sa fie in tabara lui Grindeanu. De partea cealalta, Dragnea ar fi avut o intalnire cu liderii de filiale din sudul tarii, pentru contracararea oricarei tentative de puci in partid.

Nu uita să DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*