Povestea tulburătoare a unui pensionar din București care se uită după fiecare RATB, sperând să coboare din el soția lui. „O aștept pe baba mea”. Finalul te va șoca. VEZI IMAGINILE

Povestea tulburătoare a unui pensionar din București care se uită după fiecare RATB, sperând să coboare din el soția lui.
„O aștept pe baba mea”. Finalul te va șoca
O poveste pe cât de emoționantă, pe atât de tulburătoare, a fost relatată de o tânără din București pe nume Mihaela.
Protagonist: un pensionar din Capitală care își aștepta nevasta într-o stație de RATB.
Fiindcă alte cuvinte sunt de prisos, iată povestea:

Azi am pierdut de două ori RATB-ul,dar nu îmi pare rău,am avut ocazia să îi ascult of-ul domnului care tresălta la orice ratb ajungea în stație,analiza cu atenție,pe geam,călătorii să își „găsească baba”,îmi pare rău totuși că nu am avut ocazia să fiu martoră și la momentul când soția dânsului a ajuns,am urcat în al treilea RATB.

L-am întrebat dacă pot posta conversația pe Facebook, a fost de acord „poate e vreun derbedeu care o sa citească și o să fie mai prudent”
„-Bună ziua,domnișoară!Știți cumva cat e ceasul?
-Bună ziua, 13:30..

-Mulțumesc din suflet,știți.. O astept pe baba mea,a plecat în vizita la sora ei,ea are probleme cu picioarele,a spus asta cu atâta tristețe că am simțit toata durerea lui,ea avea și alte probleme de sănătate..cu inima,na’ suntem bătrâni,le avem pe ale noastre,a pus mâna pe piept parcă era pe punctul să recite imnul național, acum trei luni..un derbedeu d’abia trecut de douăzeci,cu o mașină cumpărată de tac’su,șmecher-cum ziceți voi,mergea pe trotuar,că era aglomerat pe stradă,să mai scape și el de-un semafor,baba mea ieșea din piață și a lovit-o,nenorocitul cu cine i-a dat lui permisul,dacă se întâmpla asta când eram eu tânăr..înfunda pușcăria,dar noi suntem bătrâni,pensia e mică..eu am fost militar,soția mea, învățătoare..cu ce să-l dau în judecată dacă el deja trimisese plicul cu bănuți la poliție?!

Nu ne-a băgat nimeni în seamă,unii chiar ne râdeau in nas și ne spuneau sa scoatem de la el măcar banii de spitalizare,dar spuneți domnișoara,baba mea nu poate să meargă singură, o urc în tramvai și o cobor,îmi fac datoria de bărbat,moș care îmbătrânește lângă ea,statul pe care l-am servit cu mândrie când își face datoria…?”

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Nu uita să DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Citeste si:
De ce miros urât bătrânii ? Explicaţie va schimba complet modul în care îi priveşti

Gândeşte-te la vremea când erai copil şi vizitai casa bunicilor. Îţi aminteşti de un miros anume pe care îl simţeai când intrai pe uşă? Mulţi oameni îşi amintesc şi se pare că nu este doar o închipuire. Gerontologul şi autorul cărţii „Un nou rid: ce am învăţat de la bătrânii care nu şi-au arătat niciodată vârsta”, doctorul Eric Shapira, spune că este greu să identifici cauza sau motivul principal al mirosului; e vorba de procesul care are loc în organism pe măsură ce îmbătrânim.

Gândeşte-te la vremea când erai copil şi vizitai casa bunicilor. Îţi aminteşti de un miros anume pe care îl simţeai când intrai pe uşă? Mulţi oameni îşi amintesc şi se pare că nu este doar o închipuire. Gerontologul şi autorul cărţii „Un nou rid: ce am învăţat de la bătrânii care nu şi-au arătat niciodată vârsta”, doctorul Eric Shapira, spune că este greu să identifici cauza sau motivul principal al mirosului; e vorba de procesul care are loc în organism pe măsură ce îmbătrânim.

Deci ce se presupune că determină această schimbare a mirosului pe măsură ce îmbătrânim? Este un subiect încă dezbătut, dar se crede că sunt implicaţi mulţi factori. Unul dintre aceştia, conform doctorului Eric Shapira, menţionat anterior, este simpla deshidratare. Oamenii mai în vârstă tind să nu mai fie atât de însetaţi, ceea ce face ca aceştia să fie, în general, mai deshidrataţi şi ca pielea să li se descuameze mai mult. Celulele de piele moartă pot avea un miros de stătut. În plus, Shapira afirmă că bătrânii au o igienă orală din ce în ce mai proastă pe măsură ce anii trec, din cauza periajului mai puţin eficient. Sigur că şi igiena orală îţi poate afecta mirosul, scrie scientia.ro.

O abordare mai ştiinţifică a acestei întrebări a fost propusă de o echipă de cercetători japonezi în anul 2000. Ei au descoperit că, în cazul compusul chimic numit 2-nonenal, o substanţă odorantă care se găseşte în transpiraţie şi pe piele, concentraţia creştea pe măsură ce oamenii îmbătrâneau, cei în vârstă de peste 70 de ani având cantităţi de până la trei ori mai mari decât indivizii de vârstă mijlocie. Se crede că 2-nonenalul în exces provine din descompunerea cantităţii mai mari de acizi graşi omega-7 prezente la nivelul pielii când îmbătrânim. (Interesant e că, pe lângă faptul că este poate unul din vinovaţii principali pentru mirosul persoanelor în vârstă, 2-nonenalul este şi o componentă cheie a mirosului berii.)

Se crede că şi mediul de viaţă al unei persoane în vârstă este un factor. Câţi dintre noi nu cunosc o rudă care păstrează sau strânge compulsiv lucruri vechi de ani de zile? Brenda Thompson de la Tri-Country Home Nursing spune: „Toate acele cărţi şi ziare, lenjerii şi haine vechi adăpostesc praf şi umezeală şi emană un miros de stătut care se poate răspândi în întreaga casă. Dacă te-ai mutat în casa respectivă în 1945, e posibil ca acele cărţi să fie acolo de 60 de ani. Am văzut şi draperii care au rezistat atât de mult.”

Iată un alt lucru ciudat legat de schimbarea mirosului atunci când îmbătrânim: pe măsură ce ne apropiem de vârsta de 80 de ani, bărbaţii tind să miroasă din ce în ce mai mult ca femeile, această modificare fiind pusă de unii pe seama hormonilor, deşi ceea ce se întâmplă exact nu este perfect clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*