Povestea fetelor simple, „de la ţară”, transformate în dame de companie. Au fost drogate de iubiţi şi forţate să se prostitueze

Aproximativ 10 fete din Târgu Mureş, unele dintre acestea minore, au căzut în „mrejele” interlopilor şi au ajuns să facă sex pe bani de dragul iubiţilor.

Proxeneţii cumpărau droguri şi substanţe cu efect psihoactiv din care distribuiau apoi tinerelor care trebuiau să consume aceste substanţe pentru a putea rezista la programul de lucru impus. Aceste detalii apar în cea mai recentă anchetă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Ancheta a vizat gruparea condusă de interlopul Lampo Jeno, zis „Jenci”, potrivit adevarul.ro. Acesta este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism şantaj, trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.  Potrivit monitorizării făcute de procuroriii DIICOT, gruparea controla piaţa prostituţiei din judeţul Mureş. Proxeneţii din judeţ, sau prostituatele care lucrau singure, erau puşi să plătească taxe de protecţie dacă voiau să continue activitatea. În medie, o prostituată achita o taxă de protecţie între 100 de lei şi 150 de lei/zi.

Cele mai multe prostituate care aparţineau claunului au fost recrutate prin metoda lover-boy.  Proxeneţii profitau de vulnerabilitatea acestora,  datorată vârstei fragede, a lipsurilor materiale în care trăiau, a lipsei de cultură, majoritatea fiind semianalfabete pe care le introduceau în mirajul vieţii de noapte, a cluburilor, le cumpărau haine, le duceau la restaurant, le prezentau ca fiind iubitele lor. Ulterior le cereau acestora să practice prostituţia în folosul grupării.

„Aceste fete sunt simple, de la ţară, iar toţi aceşti bărbaţi au profitat de această naivitate a lor, le-au scos la un restaurant, le-au cumpărat haine, telefoane, şi astfel, au putut să le manevreze şi să le atragă în această activitate, cerându-le să practice prostituţia, iar sumele de bani obţinute să le fie predate acestui grup”, a explicat un martor  în faţa procurorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*