amor

Persoanele cu viata sexuala activa trebuie sa fie foarte atente la acest ucigas silentios…

Sexul poate fi riscant daca nu suntem atenti, dar nu este nici pe departe ceva gresit. Desigur, trebuie sa fim cat mai informati pe acest subiect, sa stim totul despre transmiterea bolilor sexuale, despre HIV care este fatal, despre modul in care ne putem proteja s.a.m.d. In acest articol ne vom ocupa intocmai de acest subiect. Speram sa va fie de ajutor.

Persoanele expuse virusului HIV.
Este foarte important sa stiti ca oricine se poate infesta cu virusul HIV daca intra in contact cu lichidul rectal, laptele de san, sange, sperma sau lichidul vaginal ale unei persoane deja infestate.
Foarte multe persoane se bucura ca nu sunt infestate cu acest virus extrem de periculos, dar nu se gandesc ca-l pot lua de la persoana cu care intra in contact sexual.

Poate unora le pare o masura exagerata, dar ar fi bine ca inainte de a intretine relatii sexuale cu o persoana, sa fie facut un test HIV.  Stati departe de persoanele dubioase. Oricat de mult va dicteaza hormonii sa va apropiati de o anumita persoana, daca nu stiti nimic despre ea, este mai bine sa evitati contactul.
Protectia in timpul actului sexual. Cele mai bune metode de protectie sunt prezervativul feminin sau prezervativul obisnuit.

De asemenea, daca vreti sa va faceti un tatuaj, sau un piercing, aveti mare grija de locurile in care alegeti sa vi se faca. De asemenea, fiti cu bagare de seama pentru situatia in care va duceti la spital sau la manichiura. Acele, forfecutele trebuie sa fie foarte bine sterilizate pentru evitarea oricarui pericol
Profilaxia. Totalitate a mijloacelor puse in aplicare pentru a evita aparitia, expansiunea sau agravarea anumitor boli. Ansamblu de masuri medico sanitare pentru prevenirea bolilor contagioase.

Profilaxia bolilor transmisibile prin contact direct implica folosirea barierelor protective cum ar fi manusile, halatele, mastile si ochelarii protectori. Acestea reduc riscul de expunere a tegumentului sau a mucoaselor la fluidele potential contaminate. Manusile protejeaza tegumentul ori de cate ori ajunge in contact cu sange, alte lichide ale organismului, cu mucoase sau cu tegumente lezate. Folosirea manusilor scade riscul bolilor transmisibile prin intepaturi de ac.
Se recomanda:
– purtare manusilor la manipularea unor obiecte contaminate cu sange sau cu alte produse biologice
– purtarea manusilor daca mainile au leziuni (zgarieturi, rani)
– schimbarea manusilor dupa fiecare utilizare
– spalarea mainilor dupa scoaterea manusilor
– spalarea mainilor si altor tegumente imediat ce au intrat in contact cu sange sau alte fluide organice.
Mastile si ochelarii de protectie ajuta la protejarea ochilor, a gurii, a nasului de picaturile de sange si alt tip de picaturi. Se recomanda a se purta intotdeauna masca si ochelari de protectie la o manevra care ar putea provoca stropire cu sange sau alte fluide.
SURSA: healthygreenplanet365.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*