Patrick călătorește zilnic, ore întregi, cu 11.356 de litri de apă pe care o varsă în deșert. Dar nimeni nu poate bănui ce se întâmplă când dă drumul apei să curgă. Un caz unic în lume, nimeni nu mai face așa ceva

Animalele sunt ființe minunate care merită dragostea și respectul nostru. Și e un lucru minunat atunci când un om face orice îi stă în putere pentru a le ajuta.

Acesta este cazul lui Patrick Kilonzo Mwalua, din Kenya, el este unul dintre acești eroi rari. Patrick face un lucru minunat zilnic – iar în schimb a câștigat inimile a sute de animale.

Animalele din Parcul Național Tsavo West, din Kenya, sunt lăsate să moară din cauza secetei prelungite care lovește periodic acea zonă.

În parc nu a mai plouat de un an întreg, din luna iunie a anului trecut, iar Patrick explică: ,,Dacă nu le ajutăm, atunci vor muri cu siguranță”. Iar pentru el ultima variantă nu este nici o alegere, nici o opțiune.

Așa că, în fiecare zi, conduce un camion prin parc, în camion are peste 11.000 de litri de apă proaspătă. Și cum în parc nu există apă deloc, animalele au devenit total dependente de ajutorul oamenilor precum Patrick care nu vor cu niciun preț să le lase să moară, așa că fac muncă de voluntariat.

Imediat ce îi aud camionul venind, animalele se adună fericite lângă Patrick în timp ce el lasă apa să curgă. Patrick mărturisește: 

,,Noaptea trecută am găsit 500 de bivoli așteptând la groapa unde le pun apă. Când am sosit, puteau mirosi apa. Erau atât de bucuroși și se apropiau de noi. Au început să bea cu noi acolo, se bucurau atât de mult!”

Proiectul a fost început de Patrick în urmă cu un an. La început a închiriat un camion, și simplu conducea în diferite zone ale parcului. Acum a ajuns să aibă mai multe camioane și asta face timp de ore întregi, zilnic, conduce pentru a transporta apa mult așteptată.

Nu mințim cu nimic dacă spunem că, dacă el nu și-ar fi făcut treaba în fiecare zi, animalele ar fi murit de mult.

Adevărații eroi sunt o rasă rară, iar Patrick este, fără îndoială unul.

Dacă vrei să vezi și imagini, privește acest reportaj despre el:

Au împușcat un porc mistreț în pădure. Când i-au făcut disecția, si-au pus imediat costumele de protecție


Au împușcat un porc mistreț în pădure. Când i-au făcut disecția, au înlemnit. Și-au pus imediat costume de protecție. Ce se afla în interiorul animalului

 

Descoperire uluitoare făcută de oamenii de știință.

Aceștia au analizat cadavrul unui porc mistreț împușcat în centrul Suediei și au făcut o descoperire șocantă: animalul avea un nivel de radiații de zece ori mai mare decât cel considerat normal, scrie thelocal.se.

Cauza fenomenului este una cunoscută de cercetători: animalul trăia într-o zonă afectată în continuare de dezastrul de la Cernobîl, care s-a petrecut în urmă cu 31 de ani.

Substanţele radioactive răspândite în urma dezastrului nuclear au afectat în bună măsură şi ţările scandinave.

În Norvegia, de exemplu, au fost detectate cantităţi importante de cesiu-137, îndeosebi în zonele în care membrii populaţiei Sami îşi cresc renii.

Printre statele afectate de radiaţiile radioactive eliberate în urma accidentului de la Cernobîl se numără şi România.

a 24 de ani de la dezastrul de la Cernobil, in Germania numarul mistretilor radioactivi este in continua crestere.

Radioactivitatea provine de la acea explozia nucleara, produsa in 1986, cand o mare parte a Europei a fost contaminata, fiind afectate mai ales animalele salbatice, potrivit Spiegel.

Mistretii sunt cei mai sensibili la contaminare, intrucat ei mananca ciuperci, care absorb extrem de bine radioactivitatea.

Desi a trecut mult timp de la dezastrul de la Cernobil, specialistii avertizeaza ca efectele se vor mai face simtite cel putin inca 50 de ani de acum incolo.

Potrivit Ministerului german al Mediului, autoritatile au platit anul trecut 555.000 de dolari vanatorilor, in compensatie pentru carnea de mistret, care a fost prea contaminata cu radiatii pentru a fi scoasa la vanzare.

Suma este de patru ori mai mare decat cea acordata in 2007.

In plus, numarul mistretilor contaminati creste de la o zi la alta. In perioada 2008-2009, aproximativ 650.000 de mistreti au fost impuscati, fata de 287.000 in 2007.

Carnea de mistret este apreciata in Germania, gasindu-se in majoritatea preparatelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*