OBLIGATORIU pentru toţi şoferii! Vezi aici dacă vei fi obligat să plăteşti 1.000 de lei sau peste 7.000 de lei

OBLIGATORIU pentru toţi şoferii! VOR PLĂTI MINIM 500 DE LEI!

Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu a arătat că tariful de referinţă aferent poliţei RCA, stabilit pentru un șofer între 31 și 40 de ani, pentru o mașină de 1200 – 1400 de cmc, va fi de 506 lei, cu circa 17% mai mic decât cel al tarifului maximal valabil azi pentru aceeași categorie de vehicul. Noile tarife vor intra în vigoare la 19 mai.

Tariful de referință include frecvența daunei, IBNR, dauna medie, inflația daunei, cheltuielile administrative ale asigurătorului, incarcare bonus malul și cota de profit a asiguratorului.

Tariful de mai sus este valabil pentru persoane fizice. Pentru persoane juridice, pentru mașini de capacitate de 1.401-1600 cmc este de 957 de lei față de tariful maxim actual de 992 lei.

Pentru autovehiculele destinate transportului de marfă (persoane juridice) cu masa de peste 16 tone, tariful de referinţă este 7.314 lei, mai mic cu 3% faţă de tariful de primă maxim stabilit pentru această categorie (7.534 lei).

Pentru autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute atât de persoane fizice, cât şi juridice, cu o capacitate mai mare de 40 de locuri, tariful de referinţă are valoarea de 5.616 lei, cu 15% mai puţin decât tariful de primă maxim care se aplica acestei categorii (6.600 lei).

”În acest fel se stabileşte un reper pentru tarifele de primă aferente poliţelor RCA. Acest tarif poate fi utilizat atât de către consumatori, care vor avea astfel la îndemână un instrument de comparaţie pentru ofertele societăţilor de asigurare, cât şi de către asigurătorii care doresc să intre pe piaţa RCA sau de către alte părţi interesate”, spun reprezentanţii ASF.

Ei spun că publicarea tarifelor de referinţă contribuie semnificativ la creşterea transparenţei privind accesul la informaţiile esenţiale, informarea corespunzătoare a consumatorilor şi diseminarea de informaţii corecte şi complete, SCRIE ECONOMICA.NET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*