Move from Pav H to Pav A 8th Floor.
Move from Pav H to Pav A 8th Floor.

O româncă stabilită în UK dă de pământ cu sistemul sanitar britanic: „Să fiţi mândri că sunteţi în România”

O femeie stabilita in Marea Britanie si care a nascut de foarte putin timp povesteste intr-o postare pe Facebook despre modul in care a fost tratata de medicii de acolo.

Ioana Foltache are un baietel pe care l-a nascut acum cateva luni. Odata cu venirea micutului pe lume, femeia a fost nevoita sa dea piept cu sistemul sanitar britanic, care nu este atat de stralucit pe cat ar credea unii.

Redam mai jos mesajul emotionant al Ioanei pentru medicii si pacientii din Romania:

Atunci când o să vă mai doriți să criticați cadrele medicale și sistemul sanitar din România, poate ar fi bine să vedeți ce înseamnă să fii pacient plătitor de taxe in UK!

Să știi că mori de durere și medicul să îți spună că totul este Ok, că totul este normal…să ceri ecograf și să dureze o lună până îți vine programarea acasă, și încă o luna pană îți citește ecograful. Nimeni nu îți recomandă nimic, nimeni nu stă de vorbă cu tine să te liniștească!

Să te duci cu febra 41 și să nu îți recomande măcar un paracetamol…să te duci cu multiple probleme de sănătate și să îți spună ca trebuie să îți faci programare pentru fiecare!

Să mergi la privat si să te coste 450£ , consultația, ecograful și analizele de sânge!

Să fiți mândri că sunteți în România și să nu mai arătați cu degetul spre medicii, care vă oferă consultații chiar și la telefon. Cu bune cu rele, măcar se uită cineva la tine! Chiar dacă te pune să cumperi și seringile, bucură-te că se dau peste cap să te facă bine.

La ce folos că aici saloanele sunt moderne și super dotate, daca până ajungi la spital mori cu zile!

Mândră că sunt român și că am lucrat cu oameni mai presus de profesie! Mă înclin în fața acestor medici!”

 

No comments

  1. Are mare dreptate, lucrez intr-un azil si ce ma socat prima data a fost momentul in care un pacient a facut accident vascular cerebral, am sunat serviciul de urgenta si a venit o salvare dupa trei ore, cand au venit mau intrebat direct daca pacientul merita sa mai fie dus la spital ca oricum are 80 de ani. La ei asistentii medicali, sunt secretare care completeaza formulare peste formulare dar care daca e nevoit sa puna o branula spune ca nu a mai facut asta niciodata desi are 12 ani vechime. Daca a cazut un batran din picioare, faci birocratie pe putin 30 de minunte.
    Orice te doare iti dau paracetamol. Marea problema a sistemului romanesc de sanatate e coruptia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*