nascu

O romanca a nascut la Varsta de 5 ani..Da, este 100% Real si Adevarat

O româncă în vârstă de 13 ani a dat naştere unui copil, conceput cu un bărbat în vârstă de 63 de ani. Astfel de cazuri apar tot mai des în ţara noastră, şi pot fi explicate de psihologi şi medici. Primii spun că elementul comun în cazul acestor mame este mediul defectuos în care cresc (familii dezbinate, deseori educaţie scăzută), în timp ce doctorii arată că, chiar şi la acest vârste fragede, organismul femeiesc poate suporta o sarcină.
Insă, în urmă cu 74 de ani, atunci când lumea se pregătea de al Doilea Război Mondial, o fetiţă de cinci ani din Peru uimea întreaga lume medicală. La vârsta de 5 ani, 7 luni şi 17 zile, Lina Medina dădea naştere unui băiat. Mai mult, fiul său s-a născut cu o greutate normală, 2,7 kilograme.

Atunci când au văzut că burtica îi creşte tot mai mult, părinţii au decis să meargă cu fiica lor la spital. Bănuiau că are o tumoră. Însă, doctorii îi anunţau că fata e gravidă în luna a şaptea. Doctorul Gerardo Lozada, confruntat cu acest caz excepţional, a dus-o pe fată în capitala Lima, pentru a fi consultată şi de alţi specialişti.

Regizorii americani au oferit familiei o avere

Interesul pentru acest caz a fost uriaş. Potrivit ziarului peruan „La Cronica”, grupul producătorilor de film din Statele Unite a venit imediat cu o ofertă de 5.000 de dolari, cerând drepturi exclusive de a filma minora însărcinată.O adevărată avere, cel puţin în lumea din care venea micuţa, un sătuc din Anzi, lanţul muntos care străbate America de Sud.

Însă, oferta ar fi fost refuzată, arată presa. Dincolo de această ofertă, lupta ştiinţifică se dădea între medicii peruani şi cei din Statele Unite, unde specialiştii în medicină fierbeau de curiozitate.

Doctorul Lozada a fost cel care a înregistrat un film cu micuţa gravida, destinat documentării ştiinţifice. Filmul, prezentat pe 21 aprilie 1939 în faţa Academiei de Medicină din Peru, a fost pierdut ulterior de Lozada. Doctorul, călătorind spre satul fetei, a pierdut toate bagajele, inclusiv preţiosul film, în timp ce trecea un pod.

La o lună şi jumătate după diagnostic, la 14 mai 1939, Lina Medina a născut prin cezariană. Operaţia a fost necesară deoarece pelvisul fetei era mic. Copilul, un băiat de 2,7 kg, a primit numele Gerardo, în semn de recunoştinţă pentru medicul Gerardo Lozada, cel care a şi operat-o pe fată, alături de un alt doctor.

Cazul a fost prezentat pe larg în revista „La Presse Medicale”, unde se dădeau şi alte câteva detalii, inclusiv că fata a avut pentru prima dată ciclu la vârsta de opt luni! Acelaşi articol arăta că fetei i se dezvoltaseră prematur sânii, aceştia devenind proeminenţi încă de la vârsta de 4 ani. Când doctorii au operat-o, au observat şi că organele sexuale erau dezvoltate.

Viaţa după naştere

Gerardo a crescut crezând că Lina este sora sa. A aflat adevărul la vârsta de 10 ani. A crescut fără a avea probleme de sănătate, dar a murit la numai 40 de ani, din cauza unei boli a maduvei.

Lina Median nu a dezvăluit identitate tatălui copilului. A refuzat toate contactele cu presa, chiar şi atunci când tatăl ei a fost reţinut deoarece era suspectat de incest. Părintele a fost eliberat, din lipsă de probe.

Potrivit unui articol din 1955, „au existat mărturii că, la unele ceremonii ale indienilor din Anzi, se ajungea la orgii, iar violul nu era ceva neobişnuit”.

A născut un alt copil, la 39 de ani

Dr Lozada a sprijinit-o pe Lina cu bani, pentru a merge la şcoală. Apoi, a angajat-o ca secretară. Lina Medina s-a căsătorit şi, în 1972, la vârsta de 39 de ani, a dat naştere unui alt copil. Din 2002, familia locuieşte într-un cartier din Lima, cunoscut ca „Micul Chicago”. Cotidianul britanic The Telegraph a vizitat zona în care locuieşte Lina Medina în 2002. La 68 de ani, femeia şi soţul ei stăteau într-o casă care stătea să cadă, aşteptând ajutor de la guvernul peruan.

În urma publicării cărţii „Mamă la 5 ani”, semnată de Jose Sandoval, se pare că femeia a primit ajutorul cerut. „Guvernul i-a condamnat să trăiască în sărăcie. În orice altă ţară, ar fi fost puşi trataţi special”, a declarat cu indignare Sandoval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*