O plăcere carnală „nevinovată” UCIDE PE NESIMŢITE. Lumea medicală, ÎN ALERTĂ MAXIMĂ

Oncologii din Noua Zeelandă sunt în alertă. Un studiu recent arată o realitatea groaznică: în ultimii 25 de ani s-au dublat cazurile de cancer oral la bărbaţi. Motivul? Practicarea partidelor de amor oral neprotejat şi contactul cu HPV (human papilloma virus).

Astfel, în afara fumatului în exces, „vinovat” pentru multe cazuri de cancer la gât, şi ceea ce se întâmplă în dormitor contează când vorbim despre teribila boală. Oficiul neozeelandez pentru cancer a transmis că numai în 2013 au fost diagnosticaţi 96 de bărbaţi şi 26 de femei cu cancer la gât sau la limbă.

„Vedem tineri, care altfel sunt sanatosi, afectati de cancer. Primii trei factori de risc sunt: vârsta bărbatului, contactele sexuale timpurii şi numărul mare de parteneri, mai ales al celor folosiţi pentru partida de amor orală. Infecţia cu HPV este mai întâlnită la femei decât la bărbaţi”, a declarat doctorul Julian White, conform dailymail.co.uk.

Celebrul caz al unui star de la Hollywood

Subiectul cancerului oral provocat de HPV luat de la amorul oral practicat cu o femeie a căpătat amploare în 2011, când actorul Michael Douglas a indicat-o pe soţia sa, Catherine Zeta Jones, principala vinovată pentru că a fost diagnosticat cu groaznicul tip de cancer.

„Fără să doresc să intru în detalii, acest tip de cancer este provocat de HPV, care în cele mai multe cazuri vine de la cunnilingus”, declara Douglas la acea vreme.

Ulterior, starul de la Hollywood şi-a retras declaraţiile, precizând că regretă situaţia jenantă în care şi-a pus soţia.

Ce este HPV (human papilloma virus)?

Cel puţin 70% dintre persoanele active sexual vor fi infectate cu HPV la un moment dat pe parcusul vieţii. Există câteva tulpini care cauzează diferite tipuri de cancer: la gât, la cap, la organele genitale. Conform Oral Cancer Foundation, virusul HPV este una dintre cauzele principale pentru cancerul oral, HPV16 fiind responsabil pentru cancerul oral.

Zonele în care se întâlneşte cel mai des cancerul oral provocat de HPV sunt limba şi amigdalele, iar virusul este tot mai întâlnit şi în cazul tinerilor. Practicarea amorului oral cu mai mulţi parteneri este unul dintre motivele apariţiei cancerului oral.

Se poate preveni cancerul oral provocat de HPV?

Da, dar numai practicând partida de amor protejat. Cea mai sigură soluţie: folosirea prezervativului pentru orice tip de apropiere intimă. Persoanele cu mai mulţi parteneri au un risc mai mare de a contracta virusul. Riscul de îmbolnăvire creşte după 40 de ani. Consumul de tutun şi alcool, dieta slabă în fructe şi legume, dar şi expunerea la radiaţii ultraviolete influenţează apariţia cancerului la nivelul buzelor.
Apariţia şi simptomele cancerului oral

– apariţia unor inflamaţii/porţiuni îngroşate, noduli sau excrescenţe la nivelul buzelor, al gingiilor sau al altor porţiuni ale cavităţii bucale

– apariţia unor pete de culoare roşie, alb-violet, sau alb-roşiatice în cavitatea bucală

– senzaţii de amorţeală, durere şi sensibilitate la nivelul fetei, cavităţii bucale sau al gâtului

Cancerul oral poate fi depistat la timp

Depistarea timpurie a cancerului oral înseamnă o rată de supravieţuire de aproximativ 80%. În prezent există mai multe teste specifice, dintre care merită amintit Oral Cancer Screening. Aparatul care realizează procedura de control are o camera digitală ce permite medicului stomatolog să aibă o imagine detaliată a cavităţii bucale. De asemena, acesta permite scanarea în profunzime a tuturor zonelor care ar putea conţine leziuni cancerigene, neobservabile cu ochiul liber.

CITEȘTE ARTICOLUL URMĂTOR: 5 greşeli de igienă intimă pe care le facem toţi. Important: Nu face asta după ce te-ai iubit cu partenerul

Partidele cele mai intense sunt cele spontane. Tot ele sunt şi cele mai periculoase pentru sănătatea ta, dacă nu îţi iei măsurile de igienă corespunzătoare. Frenezia momentului şi relaxarea de după te pot determina să comiţi anumite greşeli de care nici n-avea habar.

Iată 5 greşeli de igienă pe care mai toate femeile le comit înainte şi după actul amoros!

Foloseşti produsele de igienă ale iubitului tău
Cea mai mare greşeală pentru corpul tău este că te bazezi pe produsele de igienă ale iubitului tău, atunci când dormi noaptea la el.

Lucrurile se înrăutăţesc mai ales dacă el este un bărbat conştiincios care îşi cumpără doar produse destinate bărbaţilor şi tipului lor de probleme. Este lesne de înţeles că ele îţi afectează zona intimă, chiar dacă îşi îndeplinesc rolul de curăţare.

Nu este indicat să-i utilizezi săpunul de mâini sau gelul de duş pentru zona ta intimă, pentru că astfel de produse îţi atacă flora vaginală. Ph-ul vaginului este diferit de cel al pielii, este uşor acid, lucru care previne apariţia unor infecţii. Dacă ataci flora vaginală cu produse necorespunzătoare, inviţi bacteriile să se instaleze.

Atunci când mergi la iubitul tău, procură-ţi un săpun destinat zonei intime şi păstrează-l la el.

Faci duşuri fierbinţi
Să zicem că ajungi acasă zgribulită de frig şi te bagi sub apa fierbinte de la duş înaintea unei partide de sex cu iubitul tău. Deşi tu încerci să te încălzeşti şi relaxezi totodată, creezi probleme zonei tale intime. Află că flora vaginală şi intrarea vaginului trebuie menţinute la o temperatură optimă, pentru a rămâne sănătoase. De aceea, îţi este recomandat să te speli în zona intimă întodeauna cu apă călduţă, nu fierbinte! Altfel, eşti predispusă infecţiilor. Reţine pentru la vară că şi apa rece produce acelaşi efect.

Faci spălături vaginale imediat după partida de amor
Femeile care fac spălături vaginale sunt de două ori mai predispuse să facă vaginoză bacteriană, decât cele care se spală intravaginal în orice alt moment al zilei, ne anunţă doctorul Tina Simpson. Dacă te miri, află că imediat după relatiile intime pereţii vaginului tău sunt mai sensibili şi mai expuşi. Spălăturile vaginale nu sunt recomandate în general, dar cu atât mai mult după ce ai facut dragoste, pentru că scad aciditatea ph-ului din vagin. Cel mai bine ar fi să te rezumi la spălăturile externe, cu un săpun fără parfum, cu apă călduţă înainte şi după amor.

Foloseşti acelaşi prosop pentru zona intimă şi restul corpului
Chiar dacă iubitul tău îţi oferă un singur prosop când mergi la el în vizită, tu cere-i două: unul pentru corp şi altul destinat exclusiv zonei intime, atunci când ieşi de sub duş. Bacteriile de pe corpul tău, sau chiar din păr, care nu au un efect nociv, pot deveni periculoase dacă ajung în zona ta intimă.

Nu urinezi după ce intretii relatiile intime
Medicii îţi recomandă ca întotdeauna să urinezi după actul amoros. Acest lucru te ajută să elimini eventuale bacterii strânse în zona uretrei şi care pot ajunge foarte uşor în vezica ta urinară, lucru care se soldează cu o infecţiei urinară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*