O casă cu patru camere, bucătărie și curte generoasă poate fi închiriată cu 50 de euro. Oricine se mută acolo primește și un BONUS de 2000 de euro. :O Pare ireal, dar oferta chiar există

Un primar oferă 2.000 de euro persoanelor care se mută în satul său
Decizie inedită a unui edil disperat că localitatea pe care o cârmuiește ar putea rămâne în curând nepopulată! Acesta a decis să plătească oameni, doar ca să se mute acolo!

Este vorba despre Daniele Galliano, primarul din Bormida, o localitate situată în regiunea muntoasă din Liguria, nord-vestul Italiei, care are doar 394 de locuitori. Sătucul este situat la mai bine de 50 de kilometri de Genova.

Edilului se teme că localitatea pe care o conduce va deveni pustie din cauza numărului mic de persoane care o populează, scrie Dailymail, așa că a născocit o superofertă. Oricine acceptă să se mute în Bormida, va primi o un bonus de relocare de 2.000 de euro, dar și o locuință care poate fi închiriată cu 50 de euro pe lună. Casele au patru camere, bucătărie, dar și curți generoase și beciuri. Primarul și-a expus ideea pe Facebook și crede că în două luni va fi pregătit să lanseze proiectul.

Există și în România locuri în care se dau case gratis!
Primarul comunei Conceşti, Botoşani, oferă gratuit locuinţe şi le asigură locuri de muncă celor care doresc să se mute în localitate. Până acum, 40 de familii din Constanţa, Hunedoara, Iaşi şi Alba s-au înghesuit să ceară case în comună din Botoşani.

Pentru că deocamdată doar zece case sunt date în folosință, edilii au făcut o selecție, astfel că, până acum, cinci familii cu un total de 33 de copii s-au stabilit deja la Conceşti.

“În noiembrie anul trecut, am participat la Consiliul de Administraţie al şcolii din comună şi am aflat că anul următor ar urma să fie cumulată clasa 0 cu clasa întâi, iar în următorii şapte ani, populaţia şcolară este în continuă scădere”, a declarat edilul Costel Nazare.

Astfel, primăria a cumpărat mai multe case de la familiile plecate din comună şi le oferă drept locuinţe sociale familiilor cu cel puţin patru copii care doresc să se stabilească în Conceşti.

O locuinţă a fost deja încredinţată unei mame cu şase copii din Vulcan, Hunedoara. Claudia Roşu (37 de ani), mama lor, a decis să plece de acasă, înainte de Revelion, din cauza soţului violent. Cei şapte s-au urcat în primul tren care a oprit în gară şi au ajuns la Bucureşti. Acolo şi-au dat însă seama că nu au unde merge.

“Din întâmplare, am auzit de primarul de aici… Am văzut atât pământ nelucrat, copiii vor avea şcoală, grădiniţă, avem toate condiţiile”, a mai spus Claudia plângând. Familia are acum o locuință, mama lucrează, iar copii își văd de școală.

În total, spre bucuria primarului, 33 de copii s-au mutat în sat de la începutul acestui an. ”Cinci familii s-au mutat deja în locuinţe şi avem peste 40 de cereri pentru locuinţe de la famili din toată ţara. Noi am luat legătura şi cu două fundaţii care ne vor ajutra şi ne vor oferi informaţii despre familiile care vor să se mute la noi în comună”, a spus primarul.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*