„Numele meu este Andreea şi sunt o femeie normală cu o relaţie stabilă, dar nemulţumită. Partidele de amor sunt tot mai rare, am avut tot felul de scenarii în cap că mă înşală, i-am căutat în telefon, n-am găsit nimic dubios. Dar am descoperit că…” Ce a urmat este incredibil

Dragă Adela,
“Numele meu este Andreea şi sunt o femeie normală cu o relaţie stabilă, dar nemulţumită. Partidele de sex sunt tot mai rare, am avut tot felul de scenarii în cap că mă înşală, i-am căutat în telefon, n-am găsit nimic dubios. Dar am descoperit totuşi că a intrat pe site- uri pentru adulţi, mai ales din acelea de videochat. Şi sunt terminată. De ce nu a putut să-mi zică mie ce-şi doreşte în pat şi a preferat să-şi facă de cap virtual… sau cine mai ştie… cu o paraşută de pe net? Cum să procedez? Ce e de făcut?”

Dragă Andreea,

Dependenţa de pornografie e o “boală la modă” printre bărbaţii din ziua de azi. Nu avea cum să-ţi spună ţie despre aşa ceva pentru că în mod sigur se simte vinovat pentru asta. Cât despre“paraşutele” la care te referi, cel mai probabil e vorba de fete care fac această meserie pentru bani, ei nu se întâlnesc fizic, prin urmare nu ar trebui să te simţi ca şi cum ai fi înşelată. Dacă chiar vrei să-ţi salvezi relaţia, va trebui să fii tu prima care îşi schimbă atitudinea, pentru că el nu o va face. Urmăreşte să fii cât mai feminină, cât mai frumoasă, bucură- te de asta, în primul rând tu. Renunţă la resentimente, încearcă să-l compătimeşti pentru ceea ce face. Dacă vei reuşi să ai atitudinea unei prietene fermecătoare şi înţelegătoare, ai toate şansele să te prefere pe tine fetelor de pe net.

Dragă Adela,
“Mă numesc Mădălina şi am 22 de ani. Îţi scriu acest email pentru că am o problemă cu iubitul meu, pe care nu ştiu în ce mod să o rezolv. Noi locuim împreună cu părinţii lui de mai bine de un an şi nu mai suntem la fel de apropiaţi, la fel de iubăreţi unul cu celălalt, nu mai comunicăm la fel de mult şi ceea ce mă îngrijorează cel mai tare este că ne certăm foarte des. Îmi este frică de o eventuală despărţire. Aştept un sfat de la tine. Mulţumesc”.

Dragă Mădălina,

Neştiind care sunt motivele exacte pentru care vă certaţi, voi încerca totuşi să-ţi dau un răspuns general. Faptul că nu mai sunteţi la fel de “iubăreţi” ca la început este în firea lucrurilor. Pasiunea şi atracţia se diminuează în orice cuplu care locuieşte împreună, făcând loc familiarităţii şi rutinei. Pentru a preîntâmpina aceasta, puteţi să alegeţi să vă mutaţi separat – mai ales că sunteţi atât de tineri. Faptul că staţi cu părinţii lui este un factor care vă afectează relaţia pentru că, oricum ai dao, tu eşti elementul care a apărut cumva “în plus” în familia lor. Pentru ca un cuplu să funcţioneze normal, are nevoie să trăiască într-un spaţiu propriu, fără interferenţe de acest gen. Sfatul meu este, dacă vreţi neapărat să locuiţi împreună, să urmăriţi să aveţi propria voastră casă, chiar dacă va fi nevoie să munciţi mai mult ca să aveţi bani de chirie.

Dragă Adela,
“Mă cheamă Claudia, am 20 ani şi am o relaţie de aproape un an cu un băiat. Totul a fost OK între noi până când el a început să îmi vorbească urât şi să se poarte diferit cu mine. Pe de altă parte, de fiecare dată când “pun piciorul în prag”, el începe să plângă şi să spună că nu îmi pasă de el. În plus, mereu îmi scoate ochii cu fosta mea relaţie şi cu faptul că mă mai salută băieţii, deci este foarte gelos. Mi-aş dori ca totul să se rezolve între noi, dar nu ştiu ce să fac, m-ai putea ajuta cu un sfat?”

Dragă Claudia,

Trebuie neapărat să descoperi motivul real pentru care el a început să se poarte diferit cu tine. Poate are probleme la serviciu (sau la şcoală) – şi, cum s-ar spune, “îşi varsă nervii” pe tine. Sau poate este atras de altcineva şi nu vrea să recunoască. Poate să aibă, pur şi simplu, probleme cu glicemia, şi ar fi bine să-l trimiţi să-şi facă nişte analize. Cel mai periculos ar fi ca el să fi fost aşa dintotdeauna, dar să se fi controlat faţă de tine până acum, pentru că era îndrăgostit. Nu zic că n-ar mai fi, dar, după o vreme, într-o relaţie, când hormonii atracţiei iniţiale se mai potolesc, oamenii îşi arată adevărata lor faţă. N-o să te mint: dacă a început să se poarte urât, probabilitatea să continue aşa e foarte mare. Depinde numai de tine dacă eşti dispusă să tolerezi asta la nesfârşit.

Dragă Adela,

“Bună, sunt Aly. Am 21 de ani şi sunt căsătorită de câteva luni. Soţul meu a tot încercat să mă dezvirgineze, dar este foarte dureros. Penisul intră foarte puţin, doare, am prins frică, mă încordez… înainte era şi mai rău. La început, era din cauza psihicului şi mi-am format gânduri cum că dezvirginarea este dureroasă şi mă încordam involuntar.

Am căutat pe internet despre aceste simptome şi cred că este vorba despre vaginism, dar cu timpul am încercat să mă relaxez. Acum pătrunde puţin… dar încă este dureros… Oare de ce?”

Dragă Aly,

Ce frumos din partea ta să te căsătoreşti virgină! Probabil că soţul tău e foarte mândru de tine. Unde mai găseşte el aşa o fată cuminte în ziua de azi? Acesta ar fi primul motiv care l-ar putea face să fie extrem de atent şi grijuliu cu tine. E firesc să te contracţi, mai ales dacă ai ajuns să crezi că dezvirginarea e dureroasă.

Dar să ştii că nu e neapărat aşa. Un pic de relaxare mentală din partea ta nu strică. Pe de altă parte, soţul tău va trebui să dea dovadă de multă răbdare şi bunăvoinţă. Spre exemplu, înainte de a vă hotărî să faceţi dragoste, să faceţi împreună o baie caldă cu spumă şi arome, după care să-ţi facă un masaj general, cu uleiuri parfumate.

Dacă e cald în cameră şi mai luaţi şi o gură de şampanie, nimic n-ar trebui să vă stea în cale. Apoi, dacă iubitul tău e curajos şi temerar, poate încerca arta amorului oral. Dacă reuşeşte să îţi provoace un orgasm în felul acesta, chiar că n-ai cum să mai simţi nici o durere, iar el are succesul asigurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*