NU mai lua pâine de la magazin! Învață să faci TURTE rapide COAPTE în CEAUN, cum le făcea la bunica…

Pentru mulți dintre noi, cele mai frumoase amintiri din copilărie sunt legate de bucatele delicioase făcute de bunica. Pe vremea aceea, și mâncarea avea alt gust, alt miros, aduca o altă bucurie… Bunicile noastre făceau totul cu suflet, în oale simple, la sobă și totul era gustos.

Poate că le-ai uitat, de când nu ai mai mâncat, dar turtele făcute de bunica erau cele mai bune! Prepară-le și tu familiei tale!

Uite de ce ai nevoie pentru 10 porţii de turte exact așa cum le făcea bunica

1kg făină albă de grau
400 – 450 ml apă
sare dupa gust
50 gr drojdie
2 lingurite cu ulei de floarea soarelui

Cerne făina, adaugă drojdia si apa (aceasta trebuie să fie călduță) Apoi potrivește de gust cu sare și frământă aluatul cu ajutorul celor două lingurițe cu ulei. Vei obține un aluat elastic, ușor de lucrat.

Lasă-l apoi într-un loc călduț (cel mai bine, exact cum făcea bunica, este într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie). Se lasă așa până când își dublează volumul. După ce coca a crescut suficient, o împarți în bucăți egale, pe care le întinzi cu sucitorul, pe rând, una câte una. Apoi le coacem pe tava sau în ceaun. Câteva minute pe fiecare parte, apoi se pot mânca așa fierbinți, la fel cum ți le dădea bunica. Delicios!

Poftă bună!

Sursa bucataras.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*