NOUL COD RUTIER. Condițiile pentru obținerea permisului se înăspresc: examen cu PATRU PROBE și trei polițiști diferiți!

Slaba pregătire a candidaților pentru obținerea permisului de conducere l-a determinat pe deputatul constănțean Florin Gheorghe să inițieze un proiect cu o serie de modificări ce vizează elevii școlilor de șoferi.

Deputatul crede că este nevoie de înăsprirea examenului, din cauza numărului mare de accidente grave provocate de șoferii începători. Potrivit unei statistici, aproximativ un sfert dintre șoferii începători provoacă un accident cu victime în primii cinci ani pe șosele.

Potrivit proiectului inițiat de Florin Gheorghe, candidații vor fi nevoiți să treacă 4 probe și nu 2, așa cum se întâmplă în prezent. Pentru a obține permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât și trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate și proba practică pe timp de noapte.

Totuși, în urma unui amendament depus la proiect, proba practică pe timp de noapte a fost înlocuită cu proba conducerii în afara localității.

Din discuțiile purtate până acum cu reprezentanți ai școlilor de șoferi și oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne, s-a ajuns la concluzia implementării unui amendament la proiect, care să excludă proba pe timp de noapte, iar aceasta să fie înlocuită cu proba conducerii în afara localității.

Proiectul se află în dezbatere la Senat, a trecut de 2 comisii și cel mai probabil, vara viitoare ar putea fi adoptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*